Trendovi

DM širi mrežu hrvatskih ekoloških proizvođača

Foto: DPA/PIXSELL
DM širi mrežu hrvatskih ekoloških proizvođača
15.02.2018.
u 07:23
Prodaja ekološke hrane u dm-u je porasla 4,41%, od hrvatskih proizvođača 7,44%
Pogledaj originalni članak

Drogerijski lanac dm širi mrežu domaćih dobavljača ekoloških proizvoda. Ovih je dana na police ulistao i čokoladne proizvode hrvatskog brenda Raw Sweets by Mihaela koji imaju organski certifikat, proizvedeni su bez termičke obrade te su pogodni za dijabetičare i vegane jer ne sadrže šećer, laktozu i gluten, priopćili su iz dm-a. Sirove slastice proizvod su Mihaele Devescovi, poznate po internetskoj stranici sirovahrana.hr koja promiče zdravu prehranu.

Iz dm-a ističu kako im je u poslovnoj 2016./2017. prodaja ekološke hrane porasla 4,41%, a kad su u pitanju hrvatski proizvođači 7,44%. U cilju promicanja hrvatske ekološke proizvodnje i proizvođača trenutačno surađuju s njih 19, među kojima su OPG-i Veselić i Božanić, proizvođači prirodne kozmetike Olival i Priroda liječi..., koji su se pridružili i dm-ovoj kampanji “... jer najbolje dolazi iz prirode!”.      

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.