pregovori

Britanski parlament blokirat će Brexit ako nema dogovora

Foto: Reuters/PIXSELL
Britanski parlament blokirat će Brexit ako nema dogovora
15.10.2017.
u 13:05
McDonnell, najviši suradnik vođe laburista Jeremyja Corbyna, rekao je da vjeruje da u parlamentu ima dovoljno potpore da se blokira ta mogućnost.
Pogledaj originalni članak

Parlament će zaustaviti izlazak Velike Britanije iz Europske unije ne bude li dogovora o izlasku, rekao je šef za financijsku politiku oporbene Laburističke stranke  John McDonnell. 

Pregovori su zastali između vlade premijerke Therese May i EU-a o osiguranju dogovora o razvodu i sporazuma o budućim odnosima, čime su se povećali izgledi da bi Velika Britanija mogla napustiti pregovore bez postizanja dogovora.

No McDonnell, najviši suradnik vođe laburista Jeremyja Corbyna, rekao je da vjeruje da u parlamentu ima dovoljno potpore da se blokira ta mogućnost.

Parlament trenutno nema ovlasti blokirati bilo koju odluku o povlačenju.

Foto: Victoria Jones/Press Association/PIXSELL
London: Prosvjed građana protiv Brexita ispred zgrade parlamenta

Vlada je obećala prepustiti parlamentu da odluči hoće li prihvatiti konačni dogovor, no to ne osigurava mogućnost da se blokira ishod u kojemu dogovor s EU nije postignut.

Mcdonnell je rekao kako misli da ima dovoljno potpore u parlamentu  - gdje May nema natpolovičnu većinu - za izmjene zakona da se uključi takvo pravo.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

ME
Menjik
14:20 15.10.2017.

ovi ce raspravljati i vrtiti oko brexita dok se eu sama ne raspadne.