novi šef uhpa-e

Boris Žgomba: Čeka nas mirna sezona, bez stresa

Foto: Žarko Bašić/PD/PIXSELL
Boris Žgomba: Čeka nas mirna sezona, bez stresa
19.03.2013.
u 15:48
Protukandidati su bili Vladimir Šestan iz agencije Atlas, te Pavle Marković iz Bantoursa
Pogledaj originalni članak

Udrugu hrvatskih putničkih agencija i iduće četiri godine s pozicije predsjednika vodit će, odlučeno je na današnjoj izbornoj skupštini, dosadašnji predsjednik Boris Žgomba. U nadmetanju iz kojeg je Žgomba izišao kao pobjednik sudjelovali su u Vladimir Šestan iz agencije Atlas, te Pavle Markoviće iz Bantoursa.

Inače, novo stari predsjednik je cijeli radni vijek u turizmu. Kompaniju UNiline, čiji je i predsjendik uprave, osnovao je 1996. kao incoming turoperatora za Hrvatsku. Aktivno je angažiran u turističkim događanjima u zemlji i inozemstvu. Predsjednik je ECTAA-e, Europskog udruženja turoperatora i organizatora putovanja, a član je i Vijeća Hrvatske turističke zajednice, Turističkog vijeća Istarske županije te Turističkog vijeća Grada Pule, kao i član gospodarskog vijeća Hrvatske gospodarske komore Županijske komore Pula.

Nakon što je ponovo dobio povjerenje kaže da pred UHPA-om iduće četiri godine stoje brojni izazovi.

- Jedan od ponajvećih je ulazak u EU, ali očekuje nas i snažan angažman na donošenju Zakona o uslugama u turizmu te oko pravnih propisa vezanih uz PDV. Također, radit ćemo i na osnaživanju uloge i statusa naših putničkih agencija prvo u Hrvatskoj, a onda i unutar EU’ - poručio je Boris Žgomba.

Novi predsjednik UHPA-e od ovogodišnje turističke sezone očekuje da prođe bez većih potresa, te da se ponove odlični lanjski rezultati.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.