u više navrata povećavali plaće

Badel 1862 slavi 160 godina – zaposlenicima božićnice i prigodne nagrade

Foto: Marko Prpic/PIXSELL
Zagreb: Tihomir Oreškovi? i Tomislav Paneni? posjetili tvornicu Badel 1862
Foto: Marko Prpic/PIXSELL
Zagreb: Tihomir Oreškovi? i Tomislav Paneni? posjetili tvornicu Badel 1862
Foto: Marko Prpic/PIXSELL
Zagreb: Tihomir Oreškovi? i Tomislav Paneni? posjetili tvornicu Badel 1862
07.12.2022.
u 16:27
Od 2018. godine kada je Badel 1862, nakon dugotrajnog predstečajnog postupka, dokapitaliziran od strane Meteor Grupe, prosječna neto plaća porasla je za više od 25%
Pogledaj originalni članak

Do kraja godine zaposlenicima Badela 1862 bit će isplaćena božićnica u iznosu od 1500 kuna, ali i posebna nagrada od 1200 kuna u povodu 160 godina poslovanja kompanije, priopćili su danas iz Badela. Tvrde kako su i u ovoj godini u više navrata povećavali plaće i druga primanja zaposlenika odgovarajući na rast troškova života uslijed visoke inflacije. Među ostalim, novom sistematizacijom promijenjen je način obračuna plaća, što za posljedicu ima povećanje osnovice za obračun naknade za prekovremeni i noćni rad kao i rad nedjeljom i blagdanima.

Od 2018. godine kada je Badel 1862, nakon dugotrajnog predstečajnog postupka, dokapitaliziran od strane Meteor Grupe, prosječna neto plaća porasla je za više od 25%. Konačno, nakon postizanja dogovora sa sindikatom PPDIV-a, s 1. listopada na snagu je stupio novi Kolektivni ugovor koji je, među ostalim, donio povećanja regresa, božićnice i uskrsnice. Regres će se sada isplaćivati u iznosu od 1000 kuna neto, uskrsnica u iznosu 500 kuna neto, dok će božićnica iznositi 1500 kuna neto.

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.