PODRAVKA

Agrokor im dužan 97,4 milijuna kuna

Foto: Marijan Susenj/PIXSELL
Podravka
Foto: Damir Špehar/PIXSELL
Podravka
Foto: Marijan Sušenj/Pixsell
Podravka
Foto: Marijan Sušenj/Pixsell
Podravka
29.07.2017.
u 09:08
Neto dobit Grupe 24,8 milijuna kuna, prihodi od prodaje 1,95 milijardi kuna. Oko 70 posto prihoda od prodaje ostvareno izvozom
Pogledaj originalni članak

Neto dobit Grupe Podravka u prvih šest ovogodišnjih mjeseci bila je 24,8 milijuna kuna, što je 74,5 posto manje nego u istom razdoblju lani, dok su prihodi od prodaje bili 1,95 milijardi kuna ili 1,9 posto manji na godišnjoj razini, navodi se u financijskom izvješću kompanije. Kako objašnjavaju, značajan negativan utjecaj na profitabilnost nastao je zbog viših troškova otpremnina, realiziranih opcijskih dionica i niže profitabilnosti grupe Žito. Prihodi su pak smanjeni, navode, zbog izostanka prihoda Pića i izostanka jednokratnog prihoda Mesnog programa. Bez njih, rast prihoda bi bio veći za jedan posto. Oko 70 posto prihoda od prodaje ostvareno je na inozemnom tržištu, gdje se bilježi i rast.

U regiji Europa taj je rast bio četiri posto, u regiji Rusija i ZND 8,7 posto, a u regiji Nova tržišta od 5,5 posto. Adria regija jedina je imala niže prihode. U segmentu prehrane prihodi su pali za 4 posto, a u segmentu farmaceutike povećani 7,3 posto. U izvješću su naveli kako su ukupna potraživanja prema društvima Agrokora na dan 30. lipnja 2017. iznosila 130,1 milijun kuna, u što su uključena i potraživanja na osnovi primljenih mjenica u iznosu od 60,9 milijuna kuna koje je Podravka otkupila od faktoring društva.

– U postupak izvanredne uprave Podravka je prijavila 97,4 milijuna kuna potraživanja. U ovome trenutku nema dovoljno saznanja potrebnih za procjenu potrebe rezervacija za eventualni optis potraživanja. Podravka nastavlja poslovnu suradnju s društvima koncerna Agrokor vodeći računa o kontroli svoje ukupne izloženosti – navodi se u financijskom izvješću Podravka Grupe.      

Hvalevrijedna suradnja

Hrvatske i njemačke snage zajedno donose novu eru liječenja tumora uz korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

DU
Deleted user
12:03 29.07.2017.

97,4 milijuna kuna? To nije nista. HDZ pokrade dva puta vise svake nedjelje.

RI
rikavac
12:48 29.07.2017.

74,5% manje nego lani? Zar HDZ i Goran Maric nisu postavili svog covjeka na celu Podravke i kad je HDZ preuzeo upravljanje Podravkom smanjena dobit. Sto me to ne iznenadjuje od domoljuba i HDZ . Smjenjeni covjek Podravke u svom mandatu podigao Podravku u rekordbe stavke izvoza dobiti i svega nije ima ni naj manju mrvicu loseg u Podravki ,smijenili ga domoljubi i nakon 6 mjeseci smanjena dobit. Tako to rade domoljubi.