TV-program

Uključeni privremeni odašiljači za TV-prijam u zapadnoj Istri

Foto: Sanjin Strukić/Pixsell
Uključeni privremeni odašiljači za TV-prijam u zapadnoj Istri
21.12.2010.
u 10:11
Kako ni do danas nije uklonjena smetnja talijanskih odašiljača, HAKOM je odobrio privremeni rad DVB-T pretvarača na lokacijama u Rovinju, Vrsaru, Poreču, Novigradu, Plovaniji i Bujama na kanalu K-68.
Pogledaj originalni članak

S obzirom na to da do danas, ni nakon što je HAKOM upozorio Talijane na nedopustivu situaciju i zatražio žurno uklanjanje smetnji sukladno međunarodnoj proceduri koju propisuje Međunarodna telekomunikacijska zajednica (ITU – International Telecommunication Union), nije uklonjena smetnja talijanskih odašiljača, odobren je privremeni rad DVB-T pretvarača u mreži multipleksa MUX A na lokacijama u Rovinju, Vrsaru, Poreču, Novigradu, Plovaniji i Bujama na kanalu K-68.

 U suradnji s tvrtkom Odašiljači i veze, mrežnim operatorom DVB-T multipleksa u Hrvatskoj, svi su pretvarači pušteni u rad.

Upućujemo gledatelje koji zbog smetnji ne mogu pratiti hrvatske programe na području zapadne Istre da podese svoje digitalne prijamnike (samostojeće ili ugrađene u televizore) na novi privremeni odašiljački kanal K68.

HAKOM nastavlja raditi na uklanjanju smetnji koje uzrokuju talijanski regionalni DVB-T multipleksi koji su 10. prosinca 2010. godine proradili na međunarodno dogovorenim frekvencijama koje koristi RH, kaže se u HAKOM-ovu priopćenju.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 5

DU
Deleted user
10:34 21.12.2010.

Pa kada se Talijani prave blesavi, zašto mi ne ometamo njih. Silom na silu. Ili se mi Hrvati uvijek moramo praviti blesavi.

MA
mar06mir
11:10 21.12.2010.

Inter, mi se ne pravimo blesavi, mi smo glupi!

DD
ddh
11:42 21.12.2010.

Ne prave se Talijani blesavi. Oni to rade po narudzbi iridente na celu sa Jakovcicem i Kajinom Problem je u tome sto to Hrvati ne zele shvatiti. A mozda i ta bratija ne zeli gledati Jutel (HTV). U svakom slucaju, ako nema dnevnika i figura poput Sprajca, Drobca i Krizanca, dan moze biti samo ljepsi.