TREBA LI MI...?

Tri pojma 
kojima nas proizvođači TV-a vole zbunjivati

Foto: Rainer Jensen/DPA/Pixsell
Tri pojma 
kojima nas proizvođači TV-a vole zbunjivati
03.06.2014.
u 14:00
Trebaju li vam 3D, Full HD, (O)LED...?
Pogledaj originalni članak

1. 3D

Koliko često gledate 3D sadržaje na televizoru? Gotovo nikad ili ama baš nikad? Ipak, odgovor na gornje pitanje glasi: da, treba mi! Naime 3D TV-i u pravilu imaju moćnije, bolje panele pa ih preferiramo, makar nikad ne zavirili u treću dimenziju.

2. Full HD

Gotovo svi današnji LCD televizori opremljeni su LED tehnologijom: ako na njima ne vidite oznaku LED, to nije razlog za uzbunu. No, ako shvatite da uopće nemaju LED, dobro pregledajte taj model jer riječ je o tehnološki nazadnom rješenju koje možda ima i druga ograničenja. S druge strane, OLED televizori najkvalitetnije su moguće rješenje, naprednije od LCD-ova; papreno skupo, ali s razlogom.

3. (O)LED

Da, treba mi. Čak i ako nikad ne gledam Full HD video. Full HD oznaka na govori nam da je slika sastavljena od 1920x1080 točkica (piksela); naravno da će takva slika biti detaljnija i kvalitetnija od one sastavljene od 1280x720 piksela (HD Ready), neovisno o tome u kojoj se razlučivosti prikazuje slika na njemu. Iznimka ovog pravila su TV-i manji od 32” jer je slika na njima premala da bi se razaznali fini detalji.

>> Sada su u modi nosivi internet, povezani dom i pametni auti

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

FL
florenz769
16:05 13.06.2014.

Teško da ću kao umirovljeni učitelj osnovne škole i njen tajnik, ikada moći kupiti novi TV. Ja sam još uvijek na klasičnim (debelim) bez HD rezolucije. Moram biti zadovoljan sa analognom slikom.

IS
istri
11:20 16.06.2014.

povero nasci povero muori(siromah se rodi i siromah se umre) samo lopov se ne rodis vec postanes.