noviteti na ces-u

Sony u Las Vegasu predstavio prvi 4K OLED televizor na svijetu

Foto: Reuters/PIXSELL
sony,kazuo hirai (1)
Foto: Reuters/PIXSELL
sony,kazuo hirai (1)
Foto: Reuters/PIXSELL
sony,kazuo hirai (1)
08.01.2013.
u 09:27
Riječ je o prototipu pa nije poznata cijena ni datum pa čak ni godina izlaska
Pogledaj originalni članak

Sony je na CES-u, sajmu elektronike u Las Vegasu, predstavio prvi televizor na svijetu koji kombinira tehnologije 4K i OLED, prenosi Mashable. Riječ je o prototipu pa nije poznata cijena ni datum, pa čak ni godina izlaska. Televizor, koji je na konferenciji za medije predstavio glavni izvršni direktor Sonyja Kazuo Hira, usred predstavljanja je izgubio sliku umjesto koje se pojavila plava površina.

Ekran ima 56 inča, što je malo manje od većine ekrana s 4K, to jest Ultra HD rezolucijom, no veliko kao i najveći OLED ekrani koji su ove godine prikazani na CES-u. U Sonyju su surađivali s AU Optronicsom kako bi postigli da tako ogroman broj piksela stane na relativno malu površinu.

>> LG na sajmu u Las Vegasu predstavlja nove Ultra HD ekrane

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

Avatar Prijavljeni
Prijavljeni
11:27 08.01.2013.

Odsad ce nam i televizije patiti od BSOD! Ko da nam nije dosta Win98. ROFL!