PORSCHE 911 GTS

Sa 430 KS do stotke za 4 sekunde

Foto: porsche
Porsche
Foto: porsche
Porsche
Foto: porsche
Porsche
Foto: porsche
Porsche
21.10.2014.
u 17:00
Dinamičniji aktivni ovjes, sportski ispušni sustav te više opreme i stilska dotjeranost
Pogledaj originalni članak

Gran Turismo Sport (GTS) liniju “elfera” predstavio je Porsche točno tri godine nakon premijere aktualne sedme generacije svoje ikone, modela 911.

Oznaka GTS kod Porschea znači da modeli, koji su ionako vrlo sportski nastrojeni u svom “običnom” izdanju, imaju još dinamičniji ovjes i ostale vozačke elemente. Karakterizira ih i više sportske opreme te lagana stilska dotjeranost. GTS dolazi u četiri verzije – kao kupe, kabriolet, Carrera 2 (s pogonom na stražnje kotače) i Carrera 4 s pogonom na sva četiri kotača. Konkretno, GTS u odnosu na Carreru S dolazi serijski sa sportskim ispušnim sustavom, aktivnim ovjesom i Sport Chrono paketom opreme. Prednost je GTS-a i u cijeni, jer da se sve ove značajke doplate na osnovnu Carreru S, bila bi značajno skuplja.

Serijski Chrono sport paket

GTS pokreće isti motor kao i 911 Carrera S modele, ali 3,8-litreni V6 ovdje je pojačan za 30 KS, na ukupno 430 konja. Do stotke u kupe verziji i s PDK automatskim mjenjačem s dvije spojke dolazi za četiri sekunde, a kabrioletu s istim mjenjačem treba 0,2 s više, dok s ručnim 7-stupanjskim mjenjačem s mjesta do 100 km/h stiže za 4,4 sekunde. Najveća brzina Porschea 911 GTS je 306 km/h. Dakako, oprema GTS donosi i brojne ukrase eksterijera.

Foto: porsche

Sve verzije imaju proširene stražnje blatobrane i širi trag kotača, standardne 20-inčne aluminijske naplatke u mat crnoj boji, drugačiji prednji branik, tamna kućišta prednjih svjetala i tamne kromirane ispušne cijevi.

Sport Chrono paket između ostalog uključuje i PASM aktivni ovjes, zatamnjene bi-xenon farove i kromirane ispušne cijevi.

Cijena od 117.549 eura

Standardna su i sportska sjedala u kombinaciji Alcantare i fine kože.

Porsche 911 proizvodi se od 1963. godine i najpoznatiji je model njemačkog proizvođača sportskih automobila i za mnoge jedini iskonski Porsche. Njegova osnovna forma u 51 godinu se zapravo nije promijenila što ga čini jednim od najprepoznatljivijih automobila na svijetu.

Na njemačko tržište Porsche 911 GTS stiže u studenome, a početna će mu cijena u Njemačkoj iznositi 117.549 eura.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.