zahvaljujući šestosatnoj blokadi

Profitirali na padu popularnih društvenim mreža: Dobili preko 70 milijuna novih korisnika

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
Telegram
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
Telegram
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
Telegram
05.10.2021.
u 21:05
Izrazili smo dobrodošlicu izbjeglicama s drugih platformi, napisao je Durov na svom Telegram kanalu
Pogledaj originalni članak

Aplikacija Telegram u ponedjeljak je zahvaljujući šestosatnoj blokadi Facebooka i usluga razmjene poruka kao što su WhatsApp, Instagram i Messenger dobio preko 70 milijuna novih korisnika, rekao je u utorak njegov osnivač Pavel Durov.

Facebook je blokadu pripisao "neispravnoj promjeni konfiguracije", što je 3,5 milijarde njihovih korisnika spriječilo u pristupu uslugama WhatsAppa, Instagrama i Messengera. Problem je uzrokovao pad globalnog sustava koji je trajao više od šest sati.

"Dnevna stopa rasta Telegrama premašila je sva očekivanja. Izrazili smo dobrodošlicu izbjeglicama s drugih platformi, njih preko 70 milijuna u jednom danu", napisao je Durov na svom Telegram kanalu.

Dodao je da su neki korisnici u Sjevernoj i Južnoj  Americi možda imali manjih poteškoća jer su milijuni ljudi u isto vrijeme pohrlili na Telegram, aplikaciju za slanje teksta i multimedijalnih poruka na Android, iOS i Windows uređajima, ali je usluga za većinu korisnika uobičajeno dobro radila.

Rusija je priopćila da je taj incident pokazao da je Moskva bila u pravu kada je razvila vlastite suverene internetske platforme i društvene mreže.

VIDEO Građani o padu Facebooka, Instagrama i Whatsappa: "Htio bi da nam se to češće događa, bilo mi je lijepo bez društvenih mreža"

STRUČNJACI ZA VEČERNJI

Što čeka svijet ako ne bude Facebooka i je li ovo početak kraja?

Jedan čovjek, Mark Zuckerberg, kontrolira tri osnovne komunikacijske platforme današnjice – Facebook, Instagram i WhatsApp – koje dnevno koriste milijarde ljudi. Odluke koje Facebook donosi ipak su netransparentne, kako javnosti, tako i istraživačima i regulatorima, i gotovo da ne postoje mehanizmi demokratske kontrole nad njihovim djelovanjem. Jesu li posljednje afere početak kraja ili priprema za next big thing?

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.