Phantom Badger

Novo vozilo američke mornarice izgleda kao zgnječeni Humvee

Foto: Boeing photo
Phantom Badger
Foto: Boeing photo
Phantom Badger
14.04.2014.
u 14:23
Badger ima pogon na sva četiri kotača, razvija 240 konjskih snaga i može postići brzinu od 128 kilometara na sat
Pogledaj originalni članak

Phantom Badger novo je borbeno vozilo američke mornarice. Dizajnirano je kako bi moglo stati u različite vojne letjelice i biti izbačeno iz njih, pa je dosta malih dimenzija, otprilike poput Minija, i izgleda pomalo kao zgnječeni Humvee, piše Wired. Jedan helikopter CH-47 Chinook ili teretni avion C-130 mogu prevesti dva Badgera odjednom, a avion C-17 može ih prevesti čak deset.

Vozilo je u suradnji s tvrtkom Motorsport Innovations razvio Boeing Phantom Works, sigurnosno-obrambeni dio Boeinga, tvrtke najpoznatije po proizvodnji putničkih zrakoplova.

Badger ima pogon na sva četiri kotača, razvija 240 konjskih snaga i može postići brzinu od 128 kilometara na sat. Opremljen je .50-kalibarskom strojnicom i automatskim bacačem granata od 40 milimetara pričvršćenim za oklop stražnjeg dijela vozila. Badger je u sklopu testiranja prešao više od 8000 kilometara i u Boeingu kažu da je spreman za dužnost. Bit će zanimljivo vidjeti hoće li i Badger, poput Humveeja, naći svoje mjesto i među cestovnim vozilima.

>> Američka vojska s letećim Hummerom u nove pobjede

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

DU
Deleted user
08:28 15.04.2014.

u testiranju je obavio samo 8000km??? to mi zvuci jako pouzdano

UN
unbekant
15:54 14.04.2014.

Zar se ovaj krs nigdje vise ni je mogo odbaciti nego u Hrvatsku????????