POPULARNI ROADSTER

Mazda predstavila novi MX-5 s tvrdim krovom

Foto: Mazda
Mazda MX-5
Foto: Mazda
Mazda MX-5
Foto: Mazda
Mazda MX-5
29.03.2016.
u 18:00
Nova će izvedba na europskom tržištu na raspolaganju biti s izborom između dva benzinska motora
Pogledaj originalni članak

Mazda će na međunarodnom salonu automobila u New Yorku premijerno predstaviti roadster MX-5 u RF izvedbi. RF je u ovom slučaju oznaka za tvrdi krov, umjesto uobičajenog platnenog. Iz Mazde navode da najnovija verzija legendarnog sportskog automobila nudi novu dimenziju uživanja u vožnji s otvorenim krovom, dok u isto vrijeme ostaje vjerna ideji prethodne MX-5-ice s tvrdim sklopivim krovom, a to je učiniti iskustvo vožnje roadstera pristupačnim širem krugu vozača.

Koristeći tzv. fastback stil, s glatkom linijom krova koja se postepeno spušta prema stražnjem dijelu, dizajneri su stvorili jedinstven stražnji dio kabine i stražnje staklo koje se uvlači. Električno pokretani krov otvara se i zatvara pritiskom na gumb, a tu je radnju moguće obaviti i u pokretu, ali samo do brzine vožnje od 10 km/h.

Poput japanskog roadstera s mekim krovom, nova će izvedba na europskom tržištu na raspolaganju biti s izborom između dva benzinska motora: Skyactiv-G 1,5 i Skyactiv-G 2,0. Ponuđeni su motori upareni ili s brzim 6-brzinskim Skyactiv ručnim mjenjačem ili s automatskim mjenjačem sa šest stupnjeva prijenosa, razvijenim posebno za MX-5 RF.

>> Talijanska Miata privlači izgledom i voznim umijećem

>> Hrvatski i korejski strujni udar, Japanci će izložiti prvi serijski auto na vodik

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.