Prenošenje znanja

Izgradnja znanja pomoću kockica

Foto: GettyImages
Izgradnja znanja pomoću kockica
10.01.2020.
u 13:40
Vrhunac dosadašnjeg rada Gradionice dogodio se u travnju 2019. godine kada je osmeročlani 3Geared tim mladih robotičara, nakon prolaska nacionalnih i regionalnih razina FIRST LEGO League (FLL) natjecanja, ušao u globalno finale u Houstonu
Pogledaj originalni članak

Udruga Gradionica bavi se prenošenjem znanja i vještina iz STEM područja, a u svojih 5 godina postojanja ostvarila je rezultate koji su nadmašili očekivanja čak i najvećih optimista u njihovim redovima. Svakako najveća nagrada i potvrda za njihov rad vidljiva je već u impresivnim brojkama djece (pred)školske dobi koja su sudjelovala i još uvijek sudjeluju u LEGO Edukacijskom programu, odobrenom od MZO i AZOO, a radi se o nekoliko stotina polaznika.

Vrhunac dosadašnjeg rada Gradionice dogodio se u travnju 2019. godine kada je osmeročlani 3Geared tim mladih robotičara, nakon prolaska nacionalnih i regionalnih razina FIRST LEGO League (FLL) natjecanja, ušao u globalno finale u Houstonu. Tamo je bilo mjesta za 108 najboljih momčadi iz cijeloga svijeta, a hrvatski tim se na kraju može pohvaliti s osvojenom Judges Award nagradom za „FLL ambasadore koji su svojim trudom doprinijeli razvoju FLL igre u svijetu"“.

Sve navedeno dodatni je poticaj Ivanu Deckeru, osnivaču i voditelju Gradionice, a posebno svim njegovim timovima da i u ovu godinu krenu u visokoj brzini. Nakon prošlogodišnjeg „svemirskog“ INTO ORBIT izazova, ove godine se od natjecateljskih timova očekuju CITY SHAPER rješenja za poboljšanje gradskog života.

„Članovi naših natjecateljskih ekipa gotovo da i nisu odmarali tijekom zimskih praznika jer žele ponoviti, a možda i nadmašiti, odlične prošlogodišnje FLL rezultate. Sve ovo nam donosi 'slatke brige' zbog kojih smo u potrazi za stručnjacima koji će pojačati naš tim edukatora. Ujedno ćemo uskoro trebati i veći prostor zato što starije grupe imaju sve veće apetite za tehnologijama i projektima koje premašuju LEGO svijet. Naposljetku, kontinuirano i aktivno tražimo svoj put na radar sponzora/donatora/fondova te se ujedno zahvaljujemo svima koji su na bilo koji način pomogli našem radu. Zadnja značajna pomoć stigla je od samoborskog arhitektonskog ureda Urbane ideje koji su nam donirali ploter sa zalihama, ali i dali nam vrlo vrijedne savjete za ovogodišnji CITY SHAPER FLL izazov. Naravno, imamo dovoljno mjesta i za sve ostale koji žele na bilo koji način pomoći i/ili postati naši članovi.“ – izjavio je Ivan Decker.

Nacionalna razina FLL natjecanja održava se već 18. siječnja na zagrebačkom Fakultetu elektrotehnike i računarstva tako da pripreme za nastup ulaze u samu završnicu, a više detalja o svemu možete saznati na web stranici Gradionice.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr