VIVE

HTC i Valve zajedno napravili uređaj za virtualnu stvarnost

Foto: HTC
HTC Vive
02.03.2015.
u 09:22
Vive koristi dva displaya rezolucije 1200x1080 piksela uz 90 sličica po sekundi
Pogledaj originalni članak

HTC je predstavio Vive, naočale za virtualnu stvarnost razvijenu u suradnji s Valveom, poznatim izdavačem video-igara. Riječ je o promjeni strategije za tajvanski HTC, koji se dosad uglavnom orijentirao na proizvodnju smartphonea.

Testnu inačicu uskoro će moći kupiti developeri, a a verzija za javnosti trebala bi biti puštena u prodaju tijekom ove godine. Vive bi trebao predstavljati konkurenciju uređajima kao što su Facebookov Oculus Rift i Sonyjev Morpheus VR.

Vive koristi dva displaya rezolucije 1200x1080 piksela koji prikazuju 90 sličica po sekundi što, tvrde u HTC-u, nudi fotorealistične prikaze i eliminira treperenje. Mnogi developeri vjeruju da frekvencija manja od 60 sličica po sekundi uzrokuje mučninu. Uređaj je opremljen s više od 70 senzora, uključujući giroskop, akcelerometar i laserski senzor položaja.

 

>> Microsoft predstavio Windows 10 i holografsko računalo HoloLens

>> Facebook potvrdio da radi na aplikacijama za virtualnu stvarnost

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.