SAPAM-ov pokušaj

ECJ: Društvene mreže ne moraju blokirati ilegalni sadržaj

Foto: Netlog
ECJ: Društvene mreže ne moraju blokirati ilegalni sadržaj
16.02.2012.
u 20:19
Belgijska udruga za zaštitu autorskih prava pokašala je primorati Netlog da filtrira piratski sadržaj.
Pogledaj originalni članak

Europski sud pravde (ECJ) odbio je zahtjev belgijske udruge zaštitu autorskih prava SABAM za ugradnju sustava za filtriranje piratskog sadržaja na društvenoj mreži Netlog, prenosi BBC.

Naime, u ECJ-u smatraju kako bi filtriranje bili u suprotnosti sa slobodom poslovanja i informiranja te pravom na zaštitu privatnih podataka. Ova odluka ICJ-a koristi će se u sudovima diljem Europske unije kada je u pitanju ovaj aspekt europskog prava. To, međutim, ne znači da udruge za zaštitu autorskih prava neće tražiti neke ograničenije zabrane.

SABAM je prvotno od belgijskog suda tražio da Netlog, društvena mreža koju je pokrenula tvrtka Massive Media NV iz Genta, da onemogući dijeljenje sadržaja iz njihova kataloga te da svakog dana bude kažnjen s 1000 eura sve dok se ne pokori toj odluci. Netlog je uzvratio kako bi takav nadzor korisnika bio u suprotnosti s Direktivom o elektroničkom prometu Europske unije.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.