napetosti

Blokiran Twitter profil na arapskom katarskog kanala Al-Jazeera

Foto: Twitter
Blokiran Twitter profil na arapskom katarskog kanala Al-Jazeera
17.06.2017.
u 13:01
Poruka o nedostupnosti pojavljuje se dok se korisnici pokušavaju povezati na taj profil, a drugi Twitter računi kanala su i dalje aktivni.
Pogledaj originalni članak

Katarska televizija Al-Jazeera objavila je da je njezin Twitter profil na arapskom blokiran i da se radi o organiziranoj kampanji.

"Glavni Twitter profil Al-Jazeere blokiran je i radimo na rješenju tog problema", napisao je na društvenim mrežama direktor kanala na arapskom Jaser Abuhilalah.

Poruka o nedostupnosti pojavljuje se dok se korisnici pokušavaju povezati na taj profil, a drugi Twitter računi kanala su i dalje aktivni.

"Niti jedna druga televizija u svijetu nije doživjela takvu konspiraciju", nastavio je Abuihilalah.

Blokada Twitter profila na arapskom tog kanala dogodila se u kontekstu jakih napetosti između Katara i susjeda u Zaljevu, među kojima su Saudijska Arabija i Ujedinjeni Arapski Emirati.

Rijad i nekoliko njegovih saveznika iz regije su 5. lipnja prekinuli sve odnose s Katarom kojeg optužuju da podržava terorizam i da se približava njihovom velikom regionalnom protivniku Iranu.

Tada je Rijad također zatvorio urede Al-Jazeere u Saudijskoj Arabiji.

Osmog lipnja je Al-Jazeera objavila da je žrtva velikog kibernetičkog napada na sve sustave.

 

 

britanski mediji pišu

Raspada li se kraljevska obitelj? Problemi u odnosima se nižu, a teške dijagnoze omiljenih članova brinu fanove

Dvoje ljudi vodi tešku borbu, a u javnosti su uvijek nasmijani i dobro raspoloženi. Mašu svojim obožavateljima jednako kao što su im mahali kada su pucali od zdravlja i na stolu su im bila samo najfinija jela u najskupljim porculanskim tanjurima. Takvom životu sada se mogu samo nadati, a nadaju se i njihovi fanovi koji budno prate svaki njihov korak i zamišljaju kako bi im život bio bolji da su se rodili pod malo sretnijom zvijezdom. No barem je na ovom primjeru vidljivo da je ta sretnija zvijezda samo privid, a može nam biti i lekcija da uživamo u onom što imamo, ponajviše ako smo zdravi.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.