Istraživanja

Aktivnostima protiv jesenskih bolesti

Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
Aktivnostima protiv jesenskih bolesti
04.11.2013.
u 16:00
Medicinska su istraživanja pokazala da je dio bolesti usko povezan s nedostatkom kretanja, osobito u hladnijem dijelu godine
Pogledaj originalni članak

Osim nižih i, u početku, vrlo ugodnih temperatura, jesen donosi i ono malo manje poželjno, viroze, prehlade i druge bolesti sklone pojavljivanju u hladnijim mjesecima. Kako bi se na vrijeme smanjio rizik od oboljenja, mnoge osobe u ovom razdoblju mogu puno učiniti u svrhu prevencije i jačanja organizma jednostavnim tjelesnim aktivnostima.

– Šetnja, vožnja bicikla ili neko drugo lagano kretanje u trajanju od sat vremena dnevno utječe na pravilan rad pluća, poboljšanje cirkulacije i opskrbu organizma kisikom - pojasnila je dr. med. Marijana Sučević, preporučivši svima koji radni dan provode u sjedećem ili stajaćem položaju da odvoje dnevno do sat vremena za laganu tjelovježbu u jesenskim danima. Medicinska istraživanja pokazala su da je dio bolesti usko povezan s nedostatkom kretanja, osobito u hladnijem dijelu godine. Osobe koje se bave tjelesnom aktivnošću imaju kvalitetniji san, a dobar odmor jedan je od ključnih čimbenika u jačanju imuniteta, koji osobito treba čuvati u i u predsezoni učestalih zimskih bolesti.

 

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.