Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 74
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ušteda

Hoće li Goričanima pojeftiniti grijanje iz toplane?

Razdjelnici
Foto: Jurica Galoić/PIXSELL
09.04.2016.
u 16:38

S obzirom na to da cijenu određuje HERA nije je moguće mijenjati bez dopuštenja.

Razdjelnici sami po sebi ne mogu pridonijeti velikoj uštedi, ali uštedi će sigurno pridonijeti energetska obnova zgrada, kazao je Ivica Martinek, direktor HEP Toplinarstva, na sastanku s gradonačelnikom Velike Gorice Draženom Barišićem. Sastanak u Velikoj Gorici zapravo je HEP-ov odgovor na poziv velikogoričkog gradonačelnika koji se protivio previsokim računima koji su pristigli na adrese Velikogoričana spojenih na toplanu.

– Cilj nam je omogućiti građanima povoljnije grijanje i zato tražimo od vas mogućnosti koje će tome pridonijeti. U tome trebamo biti partneri i moramo biti realni. Treba reći mogućnosti i realno ih postaviti bez lažnih obećanja – istaknuo je na sastanku Dražen Barišić.

Na tom se susretu ujedno otvorila i mogućnost smanjenja cijene grijanja za krajnje korisnike, točnije Velikogričane, ali konačnog dogovora između Barišića i Martineka još nema, s obzirom na to da cijenu određuje HERA i nije je moguće mijenjati bez dopuštenja, neovisno o činjenicama koje su iznesene o pojeftinjenju energenata.

Komentara 3

Avatar messerschmidt
messerschmidt
09:42 10.04.2016.

Znate li da u komisiji koja odlučuje o razdjelnicima sjedi ista ekipa koja nam ih je prije par godina i uvalila, pojačana sa par predstavnika firmi za razdjelnike?

ST
strsljen2013
08:19 10.04.2016.

Zanimljivo je u zadnje vrijeme skoro svi članci o grijanju i sličnome započinju: "Razdjelnici sami po sebi ne mogu pridonijeti velikoj uštedi.".

KR
kresimirn
12:46 10.04.2016.

a zasto gskg vg,zg, tako svejedno, ne bi izracunali kolike su cijevi promjera u svakoj zgradi, ako znamo da nacrti i specifikacije su pohranjene gdje ? to nek otkriju tkzv. strucnjaci raznoraznih kategorija, i izracunaju do glavnog ventila koliko snage treba sto mogu ako uzmu cijevi i pogledaju promjer, uzmu statisticke podatke o isijavanju topline u betonu, usteda bi bila preko 70%, a zasto bi gradani placali trule cijevi koje dolaze do glavnog ventila? nek hep da podatke koliko je "ulozio" u obnovu cijevi ? ili dajte skupa svi ostavke kad vidimo kakve prezentacije dajete gradanima koje su doslovce Lažne. Tamo takvi kvazistrucnjaci sa diplomom neukom narodu objasnjava doslovce : ustedjet ce te sa obnovom fasade, i imat ce te manje racune za struju...? takvog kalibra ljudi vas vode a vi ko ovce blejite

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije