Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SJEDNICA VLADE

Plenković: 'Danas sam uputio jedan prijedlog predsjedniku, riječ je o produljenju mandata ravnatelju SOA-e'

Zagreb: Pod predsjedanjem premijera Andreja Plenkovića održana je redovita sjednica Valde RH
Foto: Robert Anic/PIXSELL
1/3
03.05.2024.
u 09:32

U uvodnom obraćanju šef HDZ-a podsjetio je na svoje aktivnosti i aktivnosti Vlade u prethodnom razdoblju, čestitao vatrogascima na Danu vatrogastva, govorio o rastu plaća, mandatu šefa SOA-e...

Za petak u 9:00 predviđena je još jedna, 303. sjednica Vlade Republike Hrvatske, a uvodno se obraća njezin predsjednik Andrej Plenković. Tekstualni prijenos premijerova obraćanja mogli ste pratiti uživo na portalu Večernjeg lista.

Uvodno je šef HDZ-a podsjetio na svoje aktivnosti i aktivnosti Vlade u prethodnom razdoblju, a podsjetio je i na 29. obljetnicu akcije Bljesak. "Bilo je, kao i uvijek dostojanstveno, s poštovanjem prema 51 hrvatskom branitelju, vojniku, policajcu koji su stradali u toj akciji. Obljetnicu smo upotpunili i prvim preletom tri Rafalea te pokazali građanima novu sposobnost Hrvatskog ratnog zrakoplovstva", rekao je, nakon čega je podsjetio i na obljetnicu u Borovu selu, ali i na Praznik rada.

"Upravo radnici i radnice su svojim angažmanom donijeli brzom oporavku Hrvatske od niza isprepletenih kriza s kojima smo bili suočeni prethodnih godina. Naglasili smo značaj sustavnog, kvalitetnog, iskrenog, otvorenog i partnerskog dijaloga koji imamo sa sindikatima i poslodavcima u nizu sfera", kazao je, dodajući da je prosječna plaća povećana za vrijeme njegova mandata. "Netočna je teza opozicije da je inflacija pojela rast plaće. To jednostavnije nije točno, plaće su rasle višestruko brže od inflacije, plaće su u našem mandatu rasle za 30 posto. Mi ćemo i dalje osiguravati sve preduvjete da plaće nastave rasti", dodao je i podsjetio da inflacija usporava.

Uputio je i čestitke povodom Dana vatrogastva. "Donijeli smo novi zakon o vatrogastvu, gdje smo naglasili da nam je bitan moderan i djelotvoran sustav, i donijet ćemo nove pravilnike. Mi smo u zadnjih osam godina investirali nešto manje od 600 milijuna eura", rekao je.

VEZANI ČLANCI:

Govorio je i o mandatu Danijela Markića, koji se nalazi na čelu SOA-e. "Danas sam uputio jedan prijedlog predsjedniku Republike, koji se odnosi na daljnje produljenje mandata, i to privremeno, aktualnom ravnatelju Sigurnosne obavještajne agencije Danijelu Markiću do postizanja dogovora o stalnom mandatu ravnatelja SOA-e, kako bi ona mogla normalno funkcionirati nakon 6. svibnja", navodi dalje Plenković. 

Inače, na dnevnom redu sjednice je odluka o pribavljanju nefinancijske imovine Ministarstva zdravstva nabavom dva plovila - mobilne brodice ljekarne s medicinskom i uredskom opremom i softverom, iz Nacionalnog plana oporavka i otpornosti 2021. - 2026. Na sjednici Vlade je i Godišnje izvješće o radu Zaklade hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji za 2023. te Izvješće o namjenskom trošenju sredstava za isplatu pomoći za opskrbu energijom ugroženih kupaca u 2023. godini.

FOTO Ovo će biti novo središte Zagreba 2026.: Pogledajte kako napreduju 80 mil. € vrijedni radovi

Zagreb: Pod predsjedanjem premijera Andreja Plenkovića održana je redovita sjednica Valde RH
1/39
Ključne riječi

Komentara 3

Avatar mlijeko
mlijeko
15:48 03.05.2024.

Nije se pohvalio padom industrijske proizvodnje za 2,5 %..čudno za AP...

Avatar ljutapica
ljutapica
10:22 03.05.2024.

Predsjedniku??? Ne postoji

Avatar Idler 3
Idler 3
09:57 03.05.2024.

Vlade ???

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije