Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
transcendentalnost

Za duhovna iskustva odgovorno je više dijelova mozga

Mozak, shema
NN
23.04.2012.
u 10:40

\'\'Povezanost s Bogom\'\' ne dolazi iz određenog dijela mozga nego je ona skup iskustava više dijelova

Duhovnost je kompleksan fenomen i više područja mozga odgovorno je za neke aspekte duhovnosti. Jedno američko istraživanje temeljilo se na prijašnjim nalazima koji su upućivali na to da je duhovnost povezana sa smanjenim radom desne polutke mozga.

Istraživanje su znanstvenici sa sveučilišta u Missouriju proveli na 20 ljudi koji su imali ozljede desne strane glave, a oni s većom ozljedom osjećali su se povezanije i bliže nekoj višoj sili.

– Neurofizički temelj duhovnosti koji smo pronašli nije izoliran u određenom dijelu mozga. Duhovnost je mnogo dinamičniji koncept koji koristi razne dijelove mozga – istaknuo je Brick Johnston, profesor zdravstvene psihologije.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije