Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 133
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ljetovanje

Plaže na kojima je najzabavnije kad sunce zađe

Zrće
Arhiva VL
30.06.2010.
u 09:00

Predlažemo top ljestvicu pet jadranskih plaža na kojima mladima ni danju nije dosadno

Luda ljetna zabava, koja je motiv za putovanje brojnim europskim i domaćim turistima ispod tridesete ili četrdesete, za mnoge je turističke domaćine na Jadranu jednostavno – previše. No, u hrvatskim razmjerima pionirski pristup Zrća, Bačvica i još nekoliko točaka na jadranskoj obali gosti već vrednuju i domaćinima se trud isplati. 

Ni za usporedbu 

Za Zrće se, recimo, zna i daleko izvan hrvatskih granica. Iako slava nije ni približna španjolskoj Ibizi ili grčkom Mikonosu, primjerice. 

– To se ne može ni uspoređivati – kaže Zagrepčanin Davor Verković.

– Ibiza je mjesto najluđeg provoda u Europi. Plaže su lošije nego kod nas, more nije tako čisto, ali tamo se i ne ide zbog plaža. Provod je danonoćni i nitko se ne buni. Domaćini znaju da zarađuju od toga što se kod njih netko došao zabaviti. Sve je jako liberalno, otvoreno, tamo sam prije desetak godina prvi put vidio homoseksualce kako se ljube na javnom mjestu. Na Ibizi nije jeftino, dnevno treba 200, 300 eura. Naravno, bogataši troše i više, tisuće eura dnevno – kaže Verković, iako je njemački Bild u nedavnom članku čak sugerirao da je Zrće top-destinacija za ljetnu zabavu, ispred razvikane Ibize. 

Cijene su neusporedivo više nego na Jadranu, koji je još uvijek uglavnom odredište mladih nešto plićeg džepa. 

– Da, na Zrću se može provesti i sa 100, 200 kuna dnevno, a za 15 eura negdje prenoćiti. Mislim da europska mladež koja nam dolazi ima prilično ograničen budžet za ljetovanje – kazuje jedan paški turistički radnik. 

Kako bilo, ni španjolska Ibiza nije u dvije sezone postala sinonim odličnog provoda kao što je danas. 

Za piće 15 eura 

Za sličan koncept, mjesta na Jadranu koja bi se posvetila isključivo turizmu mladih, već dulje se zalažu u Hostelskom savezu, ali ideja se sporo razvija. 

Osim Zrća, mladi često radi zajamčene lude zabave odlaze do splitskih Bačvica i Bola na Braču. 

Popularne su i umaška plaža Stella Maris i vodička Plava plaža, gdje se ne miruje ni danju ni noću. Ludi ples, poznati DJ-evi, koncerti i cijene pristupačnije nego u inozemstvu glavni su im aduti. 

TOP PET

PAG
 Zašto mladi vole Zrće, poznato je i izvan naših granica; obilje zabave prelijeva se iz dana u noć pa sve ispočetka. Nedavno je i njemački Bild, uspoređujući Ibizu i Zrće, španjolsko odredište proglasio out mjestom, a Zrće – in.

SPLIT BAČVICE Na ovoj plaži u središtu grada, koju danju nadgledaju brojni spasioci, događanja traju 24 sata. Kako pada mrak, dovoljno je samo preseliti se s pijeska u kafiće i diskoteke na povišenom i zabava je zajamčena. Plaža je pod videonadzorom 24 sata

VODICE 
I same su Vodice poznate po dobroj zabavi za mlade, a kafići, kokteli, glazba, danonoćna su kulisa i na Plavoj plaži, gdje bude i koncerata. Inače, plaža ima šljunčani dio i betonski za skokove u more, te, naravno, spasioce.

UMAG
 Usred naselja Sol Stella Maris slikovita je laguna za one koji traže zabavan i aktivan odmor. Uz raznolike sportske aktivnosti nude se brojni zabavni programi, a pogotovo u vrijeme teniskog turnira, kada Umag postaje meka mondenog života.

FAŽANA Plaža je u naselju Bi Village okružena borovom šumom i sredozemnim raslinjem. Osim brojnih restorana i kafića, ponudu na plaži upotpunjuje sportski animacijski program, junior-club, večernja zabava, diskoteka...

Ključne riječi

Komentara 2

QQ
qqq
10:34 30.06.2010.

a porat pirovac, najljepši klub na ovim prostorima, ako ne i šire

RE
returnofTito
13:31 30.06.2010.

I ja sam party man ..... KOMUNIST PARTY MAN! SMRT FASIZMU!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije