Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 160
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
poražavajući podaci

I vaše dijete? Trećina svakodnevno jede čips kao užinu...

hrana, dijete, voće, doručak, zdrava hrana (1)
29.03.2013.
u 11:10

Sve su "siromašnije" zdrave prehrambene navike odraslih, a kamoli neće kod djece. Djeca, primjerice, čips svakodnevno jedu i to najčešće kao užinu...

Trećina djece svakodnevno konzumiraju čips, ali i ostalu \"junk food\" hranu punu masti, soli ili šećera, poput kolača, čokoladica i ostalih grickalica. Dvije trećine njih čips jede kao užinu.

Umjetni slatkiši popularniji su među djecom nego jabuke ili banane, pa 63 posto djece jede slatkiše, u usporedbi s 54 posto koja se opredjeljuju za neku voćku.

Brojke iz istraživanja govore da 70 psoto djece imaju najmanje jednu užinu dnevno, dok 16 posto mališana užinuje dva puta na dan. Ipak 58 posto djece između 8 i 15 godina jedu zdrave grickalice poput voća, sjemenki ili zdravih kolača od riže, piše Daily Mail.

Za odrasle, pak, voće je u 51 posto slučajeva najpopularnija užina, 43 posto ljudi poseže za čipsom, 36 posto za čokoladom, a 27 posto za ostalim čokoladnim slatkišima. Istraživanje je pokazalo i da 46 posto muškaraca čips jede da ublaži glad, a 36 posto žena kaže da čips jede iz zadovoljstva.

 

 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije