Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 144
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
iskustvo je iskustvo

Djeca starijih roditelja zdravija su i inteligentnija

djeca, vrtić, roboti
Igor Kralj/PIXSELL
23.05.2012.
u 12:10

Starije majke, iako postoji povećani rizik od komplikacija u trudnoći, cjelovitije utječu na svoje dijete. Između ostalog ta su djeca pokazala viši kvocijent inteligencije...

Djeca, čiji su roditelji kad ih donose na svijet stariji od četrdeset godina, imaju više prednosti u životu. Osim što ih odgajaju zrelije i odgovornije osobe, jedno je britansko istraživanje otkrilo da su takva djeca inteligentnija od djece koja imaju mlade roditelje.

– Starije majke imaju solidne roditeljske vještine, nisu previše impulzivne, smirenije su te imaju više životnog iskustva koje ih čini spremnijima za majčinstvo – rekao je Alastair Sutcliffe, jedan od istraživača, prenosi Daily Mail.

 Istraživanje provedeno na 1100 djece pokazalo je da djeca starijih roditelja rjeđe doživljavaju nesreće zbog kojih bi trebala liječničku pomoć. Ona imaju i širi vokabular jer češće razgovaraju s roditeljima, a zanimljivo je i da imaju viši kvocijent inteligencije.

Znanstvenici vjeruju da stariji roditelji, a pogotovo majke za koje je dijete posebno vezano odmalena, pridonose potpunijem razvoju svojih potomaka zbog većeg  životnog iskustva. To se može primijetiti, primjerice, kod smirenijeg rješavanja problema koje djeca usvajaju kao poželjno ponašanje ili kod poticanja djece na razne aktivnosti, ali bez prevelikih pritisaka.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije