Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Digitalizacija groblja

Pokojnike će u Samoboru tražiti i putem mobitela

Samobor
Foto: Grad Samobor
1/2
08.10.2015.
u 08:02

Program Axiom Memento pruža jednostavno i brže vođenje grobne evidencije

U Samoboru su počeli s digitalnim evidentiranjem grobnih mjesta.

Trgovačko društvo Komunalac d.o.o. uvelo je novi program za upravljanje grobljima Axiom Memento. Gradsko groblje Samobor, Gradsko groblje Otruševec, groblje u Svetom Martinu pod Okićem i groblje u Rudama digitalno su snimljeni iz zraka, a snimka je implementirana u softver za evidenciju grobnih mjesta. Tako će se putem poveznice na službenoj stranici Komunalca te putem mobilnih uređaja moći pretraživati podaci o pokojnicima i položaju grobnih mjesta.

–Time je omogućeno jednostavnije, brže i sigurnije vođenje grobne evidencije, očevidnika i registara. Pozivamo nositelje prava korištenja grobnih mjesta i one koji imaju pravo korištenja grobnog mjesta, a nisu upisani u grobni očevidnik, da dostave Službi održavanja groblja i obavljanja pogrebnih poslova rješenja o nasljeđivanju, ugovore ili ostale pravne dokumente koji mogu biti osnova za stjecanje prava korištenja - kažu iz Grada Samobora, te dodaju da je uređen i novi salon za ugovaranje ispraćaja u prizemlju upravne zgrade Komunalca. Unošenje podataka u novi program još je u tijeku, a svi podaci bit će uneseni do kraja godine. Program Axiom Memento dosad je implementiran u 200 komunalnih poduzeća, gradova i općina. Koriste ga, između ostalog, i zagrebačka Gradska groblja.

Komentara 3

Avatar Drazen Klaric
Drazen Klaric
12:36 07.10.2015.

Hm, super. Iz naslova sam shvatio da samo nazoveš mrtvaca i u kojem grobu zazvoni tu je taj koga trebaš.

BE
berija
08:46 08.10.2015.

To je nevjerojatno korisno. Ako ne znaš gdje ti je materin grob, što bi ga i tražio?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije