Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 39
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DUBOKA 7 METARA!

Golema rupa progutala dio ceste na Slavonskoj cesti kod Vrbika! Svjedok: 'Pod autom se otvorila rupa, a zadnji kotač upao je unutra'

rupa
Foto: Alan Grubelić
1/9
05.04.2016.
u 00:02

– Teško da će se sanacija moći obaviti noćas pa bi bilo dobro da vozači ujutro pokušaju izbjeći taj dio ulica za odlazak na posao jer će se sigurno stvarati gužve – kazali su iz Zagrebačkih cesta

Večeras oko 21:30 sati na na izuzetno prometnom križanju Slavonske avenije, Ulice Josipa Marohnića i Ulice Vrbik XIII nasred ceste otvorila se golema rupa duga i široka po pet i duboka čak sedam metra. Zbog čega je došlo do urušavanja ceste za sada nije poznato.

– Dok sam čekao na semaforu i dok je bilo zeleno, iz Slavonske iz smjera zapada prema istoku kod skretanja prema Vrbiku iza vozila koje je baš prošlo otvorila se rupa. Zadnji kotač vozila upao je u rupu, ali se čovjek izvukao bez posljedica – kazao je jedan od očevidaca, poznati fotograf Alan Grubelić, koji je u tom trenutku bio u vozilu iza njega.

Srećom, ozlijeđenih nije bilo jer su rupu odmah nakon urušavanja ogradili, kako kaže Grubelić, djelatnici jedne zaštitarske tvrtke koji su se našli u blizini, izašli iz kombija i blokirali rupu.

Upravo su njegove fotografije na Facebook grupi "Zakaj volim Zagreb" donijele prvu vijest Zagrepčanima o incidentu.

Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Puknula cijev

Vozači koji su prvi vidjeli što se dogodilo savjesno su se zaustavili i obavijestili policiju koja je odmah osigurala prometnicu i pozvala Zagrebačke ceste. – Čim smo dobili dojavu, izašli smo hitno na teren i osigurali cestu prometnim znakovima kako se ne bi dogodila nesreća, a u tijeku je ispitivanje što se dogodilo – kazali su kratko iz dežurne službe Zagrebačkih cesta. Dodali su kako je najvjerojatnije riječ o ispiranju tla iz vodovodne ili kanalizacijske cijevi, što je najčešći uzrok ovakvih nezgoda pa su na teren odmah krenule i dežurne ekipe iz Vodovoda.

– Teško da će se sanacija moći obaviti noćas pa bi bilo dobro da vozači ujutro pokušaju izbjeći taj dio ulica za odlazak na posao jer će se sigurno stvarati gužve – kazali su iz Zagrebačkih cesta.

Iz Vodovoda su potvrdili da je riječ o puknuću kanalizacijske, tj odvodne cijevi u dužini od šest metara te da će se noćas pripremati teren, a rano ujutro bi mogao početi popravak kako bi cesta bila što prije u funkciji.

Rupa dubine 7 metara!

Večeras je reagirao i zagrebački Ured za upravljanje u hitnim situacijama:

– Večeras u 23 sata dobili smo dojavu od Županijskog centra 112 da se na sjevernom dijelu kolnika na raskrižju Slavonske avenije, ulice Vrbik XIII i Marohnićeve ulice otvorila rupa veličine 2 x 4 metra, dubine cca 7 m u pločniku. Na mjesto događaja upućena je prometna policija, dežurna ekipa Zagrebačkih cesta i službenici Ureda za upravljanje u hitnim situacijama. Postavljena je privremena prometna signalizacija koja omogućuje sigurno odvijanje prometa. Zagrebačke ceste će pristupiti sanaciji nakon utvrđivanja uzroka nastanka rupe u pločniku – javili su iz Ureda.

>>Velika rupa na cesti 'progutala' auto. Šest osoba poginulo, među njima i djeca

>>Rupa u cesti 'progutala' tri automobila!

Komentara 62

LU
Lucina
22:48 04.04.2016.

To je Seselj dosao ispod zemlje!

PE
pelegrino
23:46 04.04.2016.

Tko je bio u autu? Žak?

PR
prarvat
22:56 04.04.2016.

to je tunel do heinzelove

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije