Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 51
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Stroga pravila

Uzornu učenicu poslali kući zbog ove suknje, odlučila im je uzvratiti

suknja
Foto: Facebook
30.10.2015.
u 09:40

Razočarana učenica s upravom škole odlučila se obračunati javnom prozivkom na svom profilu na Facebooku koja je do sada podijeljena gotovo 10 000 puta

Koliko su stroga pravila u srednjim školama u Sjedinjenim Američkim Državama još jednom pokazuje primjer učenice Carey Burgess

Ona je naime, prije dva dana u školu došla u smeđoj suknji iznad koljena zbog čega ju je nastavnica potjerala kući. Razočarana učenica s upravom škole odlučila se obračunati javnom prozivkom na svom Facebook profilu.

– Danas sam došla ovako obučena u školu i naučila sam nešto važno o sebi: 'Ja sam ku***'. Dok sam hodala školskim hodnikom, čula sam glas iza sebe: "Suknja ti je prekratka. Bit ćeš suspendirana i napustit ćeš školu". Hvala vam gospođo Woods. Hvala vam što me učite da izgledati lijepo u školi nije prihvatljivo. Hvala vam što ste mi ukazali na to da ja možda mislim da sam se spremila za sat profesorice Cadet, ali zapravo sam se spremila za izlazak u noćni klub ili javnu kuću. Hvala vam što ste me rasplakali pred prijateljima i školskim kolegama jer me niste htjeli odvesti na stranu i objasniti mi u čemu je problem – započela je Carrey svoju ispovijest pa nastavila: – No s druge strane, ni ja se nisam udostojila odjenuti pristojno danas. Možda sam u krivu, možda naše društvo nije toliko napredno da podnese sedam centimetara mog bedra. Ovo je patrijarhalno društvo, a ja sam ipak žena. Žena s bedrima, stražnjicom i mozgom. I iznad sam svoje srednje škole, kao i svi ostali učenici. Možda bi bilo bolje kad bi Beaufort High school umjesto moje suknje uočio svoje nesposobne zaposlenike i seksističke vođe – napisala je u svojoj objavi inače odlična učenica i predsjednica Učeničkog vijeća.

Njena objava do sada je podijeljena gotovo 10 tisuća puta, a podrška Carey stiže sa svih strana. Ipak, s druge strane iz škole stiže potpuno druga priča. Ravnateljica Corey Murphy tvrdi da fotografije ne prikazuju stvaran izgled suknje i da je Carey talentirana samo kada je riječ o pisanju.

 

Today, I wore this outfit to Beaufort High School. About 20 minutes into the day, my friend and I were excused from class to venture to the vending machine because our teacher was planning to do nothing all class period, as usual. On our way back, I learned something very important about myself: I am a whore. As I was walking down the hallway, I heard a voice behind me. "Your skirt is too short. You need to go to in-school suspension and then go home." Thank you, Mrs. Woods. Thank you for teaching me that looking good for school is NOT appropriate. Thank you for letting me know that while I may think that I am dressing up for my Teacher Cadet lesson, I am in fact dressing to go to a night club or the whore house. Thank you for bringing me to tears in front of my friends and classmates because you do not have the decency to pull me aside and explain the problem. Then again, I did not have the decency to put on real clothes today. So maybe I am in the wrong. Maybe our society isn't yet advanced enough to handle 3 inches of my thigh. This is a patriarchal society and I am a woman. I have to be kept in my place, or I may do something that is so rarely seen in Beaufort High School- learn. You saved me, Beaufort High. As Student Body President, junior marshal, and a recipient of the Palmetto Fellows, I was heading down the path of hard drugs (good thing you're testing next year!), strip clubs, and sugar daddies. I don't know where I would be without your misogynistic views. How could I go on without a certain teacher making sexist jokes all class? How could I survive without my science professor letting me know I am an inferior woman? Yes, I am a woman. I am woman with thighs, a butt, and a brain. I am bigger than Beaufort High School. All of us are. Maybe instead of worrying about my skirt, Beaufort High should take notice of its incompetent employees, and sexist leaders.

Fotografiju objavljuje Carey Burgess (@mynameiscarey)

>>Objavila fotografiju svojih zamamnih nogu na Facebooku, no ovakav očev odgovor nije očekivala

>>Fotografijom svoje novorođene djevojčice majka upozorila na teškoće kroz koje je prošla

Komentara 21

DA
danho
11:26 30.10.2015.

čekaj malo, pravilo je ne nositi suknje iznad koljena, ti se oglusis o to pravilo i obuces, posalju te doma i sad se zali, protetira, kaj god...ne uzim njezinu poantu???

TA
tamaris
11:33 30.10.2015.

Bravo za pravilo ukusnog odijevanja. A ne da djeca polugola dolaze u školu.

Avatar Jaguar_Paw
Jaguar_Paw
12:25 30.10.2015.

Koji užas, odmah ako sa 15 godina ne smiješ pokazati guzicu u sred škole, pred profesorima, dok sjediš u učionici, odmah društvo nije napredno, ako idemo tom logikom, onda bi za 50 godina trebali dolaziti goli u školu, na radno mjesto, po ulici hodati. Zapravo su oni koji razmišljaju tako plitko zaostali, te misle da svijet treba biti podređen njima, a ne obratno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije