Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SOTOSOV SINDROM

Zbog genetskog poremećaja tinejdžer iz Michigana nikada neće prestati rasti

broc brown
Foto: Screenshot Youtube
1/3
22.09.2016.
u 10:31

Broc također pati i od zakrivljenosti kralježnice i sužavanja leđne moždine, a srce mu je pod velikim naporom. Također ima i jake bolove u leđima.

Broc Brown ima 19 godina i živi u Michiganu u Sjedinjenim Američkim Državama i donedavno je bio najviši tinejdžer na svijetu.

Broc nije izgubio titulu jer je pronađen netko tko je veći od njega već zato što je postao prestar za tu kategoriju. On je trenutno visok gotovo 238 centimetara.

Njegova visina rezultat je genetskog poremećaja poznatog kao Sotosov sindrom koji mu je dijagnosticiran kada je imao pet godina. Brown će zbog ovog poremećaja nastaviti rasti.

- To je genetski poremećaj i ništa ne možemo učiniti da zaustavimo rast. Ne znam hoće li ikada prestati rasti - kazala je njegova majka Darci, javlja Telegraph.

Broc godišnje raste i više od 15 centimetara te je na putu da postane najviši čovjek na svijetu. Trenutni rekord drži Turčin Sultan Kosen koji je viši od 2,5 metara. Najviši čovjek u medicinskoj povijesti bio je Robert Waldow s 2,72 metra visine. 

Kada je bio u vrtiću bio je visok viši od 158 centimetar. Ovaj genetski poremećaj godišnje zahvati oko 15 tisuća ljudi, a doktori su uvjereni da će Broc imati normalni životni vijek unatoč svojim zdravstvenim problemima.

Broc također pati i od zakrivljenosti kralježnice i sužavanja leđne moždine, a srce mu je pod velikim naporom. Također ima i jake bolove u leđima.

- Imam osjećaj da je veliki teniski reket prošao kroz leđa - kazao je Broc i dodao da radi neke stvari da bol prestane no i da tada osjeća kao da kroz njega prolazi igla.

- Teško se nositi s tim. Volio bih da doktori mogu napraviti nešto kako bi mi pomogli - izjavio je Broc, no doktori smatraju da je to nešto s čim će morati živjeti.

>> Najviši i najniži čovjek na svijetu prvi put zajedno na istom mjestu

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije