Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NA JUGU ITALIJE

Talijanski Nostradamus prije 500 godina predvidio: Ako ovdje dva dana zaredom padne snijeg, svijet završava

salento
Foto: Twitter
12.01.2017.
u 11:09

Talijanski je filozof Matteo Tafuri prije preko 500 godina predvidio je kraj svijeta ako u gradu na jugu Italije Salentu, dva dana zaredom pada snijeg

Talijanski je filozof Matteo Tafuri prije preko 500 godina predvidio je kraj svijeta ako u gradu na jugu Italije Salentu, dva dana zaredom pada snijeg. Talijani su sada zbog njegovog proročanstva u strahu da se ne ostvari jer su bijele pahulje prekrile plaže u Salentu.

Talijanski Nostradamus Tafuri živio je od 1492. do 1582. i bio je jedna od najznačajnijih osoba regije Apulija tijekom 16. stoljeća, piše Daily Mail.

– Salento sa svojim palmama i laganom južinom, snježni Salento ali nikad nakon dodira. Dva dana snijega, dva bljeska na nebu, znam da svijet završava, ali ne žudim – prorekao je Tafuri.

Snijeg je u Salentu pao tijekom prošlog vikenda zbog čega su i škole zatvorene jer jug Italije nije naviknuo na toliku količinu snijega. 

>> 'Smak svijeta je blizu. Krajem 2017. misteriozni planet pretvorit će Zemlju u prah?!'

Komentara 6

MA
matan91
11:33 12.01.2017.

pa onda je valjda znao kad će pasti taj snijeg dva dana zaredom. kakve gluposti.

LU
lunar777
12:26 12.01.2017.

Al nije rekao kada završava, svak zna da kraj dolazi ali nitko ne zna kada...

Avatar O_Marenariello
O_Marenariello
14:49 12.01.2017.

Autorica ovog članka je u krivu. Salento je južna provinicija regije Puglia (Apulija). Postoji i grad Salento, on se nalazi u provinciji Salerno, tj.regiji Campania, te nema nikakve veze s ovim proročanstvom. Matteo Tafuri je porijeklom iz mjesta Soleto uto u Salentu, a poznat je i pod nazivom "Sokrat iz Soleta". Uglavnom, to proročanstvo ne treba doslovno shvatiti, jer morate imati na umu da Salento je jedan od najsunčanijih djelova Italije i tamo je snijeg jako rijetka pojava, te isto tako morate imati na umu da u 14. i 15. st. ljudi su imali drugačiji "pogled" na svijet nego što je danas. Živio sam u Salentu i pričam talijanski dijalekt salentu... Cijenjene novinare VL lijepo bih molio da prije nego objave članak, prvo provjere istinitost priče. Na ovakvim lapsusima gubite vjerodostojnost.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije