Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 33
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Šokantni trend

Boje piliće za Uskrs kako bi dodatno zaradili

Obojani pilići
Foto: Youtube Screenshot
1/6
21.03.2016.
u 12:00

Video prikazuje nehumano tretiranje životinja na tržnici gdje ih boje te pripremaju za izvoz i prodaju

Šokantne snimke bojanja pilića za Uskrs kako bi se poboljšala zarada za vrijeme praznika obišle su internet. Video prikazuje nehumano tretiranje životinja na tržnici gdje ih pripremaju za izvoz i prodaju.

Pilići su prvotno bačeni u kantu i umakani u zelenu boju, a zatim ih nepoznata osoba grubo "miješa" kako bi ih ravnomjerno obojila. Marketinške taktike poznaju sve manje granica, a autor kao i lokacija snimljenog videa i dalje je nepoznata.

Coloring the chickens for #Easter? #WTH #vegan #animal #abuse

Posted by 19 on 17. ožujka 2016

Brojni su potreseni iskorištavanjem malenih životinja, iako takvo ponašanje nije strano, kako je pisao New York Times prije nekoliko godina. U određenim zajednicama bojanje pilića navodno je tradicija, a kažu da u procesu koriste boju za hranu.

- Osamnaest dana nakon što kokoš snese jaja u njih ubrizgavamo boju za hranu. Ova vrsta boje pilićima ne šteti - rekao je Peter R. Theer, uzgajivač peradi. Uzgajivač također otkriva da ih svake godine za Uskrs prodaju. Roditelji biraju različite boje životinja kao darove za svoju djecu, kojoj novi ljubimci ubrzo i dosade.

Borci za prava životinja kažu da je ovo izuzetno stresno iskustvo za ptice i zahtijevaju konkretnije regulacije neprimjerenih postupaka.

Foto: Youtube Screenshot

Što kaže zakon?

Florida od lipnja 2013. zabranjuje bojanje životinja mlađih od 12 tjedana. Kršitelji zakona kažnjavaju se s dva mjeseca zatvora, tvrdi stranica Find Law. U ostalim zemljama ne postoji zakonska regulativa za konkretan slučaj, iako se u Kaliforniji plaća prekršajna kazna u iznosu od 100 dolara.

Na snazi su i dalje zakoni o zlostavljanju životinja koji bi uz minimalnu prilagodbu mogli spriječiti i ovakve postupke.

>> Bandić Gunjanima daruje 18.000 pilića. I hranu za njihov prirast

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar liquidsky
liquidsky
15:24 21.03.2016.

Bojaju? Pa tko piše tekstove, tko odlučuje o naslovima, gdje su vam lektori?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije