Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 140
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ČASOPIS “IRS Heritage”

Veleposlanstvo Azerbajdžana predstavilo prvi broj međunarodnog časopisa na hrvatskom jeziku

Foto: Veleposlanstvo Azerbajdžana
1/5
26.04.2024.
u 08:57

Napomenuto je da je glavni cilj izdavanja časopisa, koji se distribuira na 20 jezika i u mnogim zemljama, predstaviti nacionalno-kulturnu baštinu Azerbajdžana na jezicima tih naroda, upoznati ih s dubokom poviješću i kulturom Azerbejdžana, azerbejdžanski narod.

Veleposlanstvo Azerbajdžana u Hrvatskoj u Narodnoj knjižnici Zagreb svečano je predstavilo prvi broj međunarodnog časopisa “IRS Heritage”, "Baština" na hrvatskom jeziku. Govoreći na skupu, veleposlanik Anar Imanov istaknuo je važnost izdavanja časopisa IRS na hrvatskom jeziku, rekavši da je ovo prvi azerbajdžanski časopis koji se planira redovito izdavati na hrvatskom jeziku. Veleposlanik je naglasio da će časopis, koji obrađuje povijest, kulturu, nacionalnu baštinu i zbilje Azerbajdžana, doprinijeti upoznavanju hrvatske javnosti o Azerbajdžanu i azerbajdžansko-hrvatskim odnosima.

Predstavljanju časopisa nazočili su bivši predsjednik Republike Hrvatske Stjepan Mesić, dužnosnici državnih institucija, šefovi diplomatskog zbora akreditirani u Zagrebu, čelnici visokih učilišta, te predstavnici javnosti i medija.

Govornici na skupu istaknuli su kako će izdavanje časopisa na hrvatskom jeziku pridonijeti razvoju kulturnih odnosa dviju zemalja. Napomenuto je da je glavni cilj izdavanja časopisa, koji se distribuira na 20 jezika i u mnogim zemljama, predstaviti nacionalno-kulturnu baštinu Azerbajdžana na jezicima tih naroda, upoznati ih s dubokom poviješću i kulturom Azerbejdžana, azerbejdžanski narod.

U okviru manifestacije Hrvatskoj narodnoj knjižnici, kao i sudionicima manifestacije, predstavljene su knjige koje odražavaju podatke o Azerbajdžanu. Tijekom manifestacije Hrvatskoj narodnoj knjižnici darovane su knjige o Azerbajdžanu. Na događaju je prikazana izložba fotografija o kulturnoj baštini Azerbajdžana.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije