Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 54
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVO ISTRAŽIVANJE

Amerikanci vjeruju da je šećer štetniji od marihuane

trava
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
13.03.2014.
u 07:51

Samo 8 posto ispitanika smatra da je marihuana najštetnija od četiri ponuđene tvari

Amerikanci vjeruju da je šećer štetniji od marihuane, sudeći po novom istraživanju Wall Street Journala i NBC Newsa.

Ispitanici su trebali odgovoriti na pitanje koja je od četiri tvari najštetnija - duhan, alkohol, šećer i marihuana. Duhan i alkohol najgore su prošli s 49, odnosno 24 posto, a slijedi šećer s 15 posto. Samo 8 posto ispitanika smatra da je marihuana najštetnija tvar. Američka federalna vlada inače marihuanu svrstava među najštetnije tvari, uz heroin i LSD.

Anketa je također pokazala da ispitanici dosta prate vijesti o marihuani. Naime, 57 posto odraslih između 18 i 35 godina reklo je da je vidjelo, čulo ili pročitalo puno vijesti o marihuani. Za usporedbu, 44 posto ih je dobro informirano o Obamacareu, 39 posto o slanju ruskih vojnika u Ukrajinu, a 34 posto o sudskom poništenju zabrane gay brakova.

>> Dva muškarca umrla jer su pušili previše marihuane

>> Holy za legalizaciju marihuane: To bi pomoglo gospodarstvu i državi!

Komentara 4

Avatar messerschmidt
messerschmidt
08:08 13.03.2014.

Ovako bi i ovdje prošla anketa, da nema iskompleksiranih žena, koje stalno drže cigarete. Srećom, zamjenjuju ih mobiteli.

Avatar uljar
uljar
08:41 13.03.2014.

sol je štetnija i od alkohola , duhana , i od šećera

RE
reborn
15:29 13.03.2014.

Dobrodošli u "vrli novi svijet". Marihuana je obećana biljka budućnosti, a svatko tko je neće redovito konzumirati je "nazadan" i "marihuanofob", opasan je po društvo i treba ga smjestiti na sigurno. VL se uključio u kampanju uvođenja marihuane u svakivaki dom na način da svakih nekoliko dana objavi jedan članak koji pozitivno govori o toj drogi. Koliko vas plaćaju za tu kampanju?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije