Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prvi put dokazano

Dva muškarca umrla jer su pušili previše marihuane

marihuana
Foto: Ivica Galović/PIXSELL
25.02.2014.
u 21:26

Tim patologa koji vodi njemački znanstvenik otkrili da su žrtve bile potpuno zdrave, a u krvi im je pronađena aktivna tvar THC iz kanabisa

Hašiš i marihuana dobivaju se iz biljke kanabis i smatraju se lakim drogama, ali i njihova konzumacija može dovesti do smrti.

Prvi put u povijesti znanstvenici su dokazali da je kanabis izravni uzročnik nečije smrti.Naime, njemački patolog dr. Benno Hartung (36) i njegov tim zaključili su da su dvije osobe umrle od srčanog udara kojeg je uzrokovala aktivna tvar THC iz kanabisa. Žrtve u dobi od 23 i 28 godina bili su potpuno zdravi, pokazala je obdukcija i jedini uzročnik smrti je prekomjerno uživanje kanabisa, smatraju znanstvenici.

– Obojica su neposredno prije smrti pušila marihuanu – komentirao je za njemački Bild dr. B. Hartung.

Ovo otkriće objavljeno je u jeku akcija za legalizacijom marihuane u Europi, nakon što je to učinio Colorado, a još se neke američke države na to spremaju.

>> Otkriveno kako djeluje u mozgu: Kanabis smanjuje utjecaj bola

>> Holy za legalizaciju marihuane: To bi pomoglo gospodarstvu i državi!

Komentara 30

VJ
vjerni86
14:47 26.02.2014.

tipicno.. krenulo je! sad ce jos dokazat da je duhan i alkohol zdrav, a kanabis najvece zlo koje postoji na ovom svijetu!!! farmaceutske tvrtke pocele placat clanke protiv kanabisa... jer bolje je popit tabletu protiv glavobolje koja ce ti rijesit tu glavobolju, al ce ti unistit jetru.... bolje je nego popusit, pojest ili namazat na bolesno tjelo nesto kaj je prirodno, nesto kaj ljudi koji to konzumiraju znaju da im pomaze za razliku od sake tableta.... moja mama ima multiplu sklerozu i cugala je tablete koje su joj doktori dali, godinama je bila u kolicima i jedva pricala dok joj nisam nabavio najvece zlo na ovom svjetu MARIHUANU i vidi cuda u roku od 2 mj. je pocela normalno pricat, a u roku od 5 mj. je pocela i samostalno hodat!!! pa sad vi mene uvjerite da marihuana ne pomaze!! uvjerite moje oci da lazu, uvjerite me da je to zlo za moju majku koja sada moze normalno zivjet i uzivat u svojem zivotu!!!

NA
NabisKhan
15:40 26.02.2014.

A jel u krvi bilo i A vitamina? Možda su se predozirali mrkvama.

NE
neboiznadzagreba
22:53 25.02.2014.

Ovo otkriće dolazi u danu kada je objavljeno da je Mirela Holy druga najpopularnija političarka u Hrvatskoj i koji dan nakon njezine izjave da se zalaže za legalizaciju marihuane. Slučajnost? Zatim, u članku piše da su doktor i njegov timm "zaključili" a ne dokazali, zatim jednakom logikom moglo se doći i do toga da prekomjerno konzumiranje graha može dovesti do smrti jer mnogi su siromasi neposredno prije srčanog udara jeli ovu biljku, zatim mnogi su prije srčanog konzumirali duhan pa im se u krvi našlo nikotina, zatim.. Najvažnije, tko naručuje ovakve članke u kojima se o ozbiljnoj temi piše na neozbiljan način ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije