Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 118
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Radovi pri kraju

Uskoro otvorenje Branimirove

Branimirova, portal
Foto: screenshot/zagreb.hr
1/3
09.04.2013.
u 08:17

Bandić je jučer obišao i Francuski paviljon, perivoj na Trgu Petra Svačića, Muzičku akademiju, igralište i park u Domagojevoj ulici.

Do kraja travnja završit će se radovi izgradnje prve faze izgradnje dijela Branimirove ulice, od Zavrtnice do Heinzelove ulice, te ćemo pustiti u promet 320 metara dugu dionicu sa po jednim prometnom trakom u svakom smjeru, najavio je gradonačelnik Bandić, dodavši da će to biti povijesni trenutak za Grad Zagreb.

Uz zahvale svima uključenima u ovaj projekt gradonačelnik je rekao kako vjeruje da će se do kraja ove godine riješiti svi imovinsko-pravni problemi kako bi se od sljedeće godine mogli početi radovi na punom profilu dionice.

Bandić je jučer obišao i Francuski paviljon, perivoj na Trgu Petra Svačića, Muzičku akademiju, igralište i park u Domagojevoj ulici.

- Sretan sam svaki put kad ovdje dođemo i vidimo pomak, napokon se nazire kraj radova. Ovdje ćemo opet doći za tri tjedna i do tad skele moraju biti skinute, rekao je gradonačelnik Bandić na obilasku Francuskog paviljona, dodavši da obnova traje od 2009., da je bilo poteškoća i zastoja u radovima, ali da sada sve ide po planu. Koordinator radova Mario Miljavac rekao je da je sveukupna vrijednost investicije oko 10 milijuna kuna, te da se završetak radova očekuje u petom mjesecu.

Perivoj na Trgu Petra Svačića, kako se čulo, obnovljen je u sklopu malih komunalnih akcija Gradske četvrti Donji Grad 2011.-2012., a vrijednost investicije je oko 1.800.000,00 kuna. Uređene su zelene površine od 4.500 m2 i pješačke staze. Postavljeno je 15 klupa i 10 košarica za otpatke, oprema za igru (pet sprava) i ograda s vratima na dječjem igralištu. Posađeno je više stotina sadnica grmlja i cvijeća raznih sorti, izveden je sustav navodnjavanja te je postavljeno pet novih stupića za zaštitu zelenih površina.

- Od kada smo kupili ovu zgradu, punih 11 godina sanjamo, a danas se konačno vide konture budućeg centra glazbene izvrsnosti Zagreba i Hrvatske, te sam uvjeren da su najsretniji upravo profesori i studenti, rekao je pak gradonačelnik u obilasku gradilišta Muzičke akademije kome su se u obilasku pridružili i rektor Sveučilišta u Zagrebu Aleksa Bjeliš i dekan Muzičke akademije Mladen Janjanin.

>>Stanari planiraju tužiti Grad, državu i Zg sveučilište

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije