Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 20
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POU

“Stranačka pripadnost kandidata nije nam važna za izbor"

Senka Bulić
Pixsell
15.10.2010.
u 12:36

Uz Senku Bulić za mjesto ravnatelja POU-a bore se Dragica Kovčalija, Krešimir Matašin i Dinko Kreštalica.

Upravnom vijeću Pučkoga otvorenog učilišta Velike Gorice ostalo je samo desetak dana da Gradskome vijeću dostavi svoj prijedlog za novoga ravnatelja POU-a. Rok od 45 dana od zaključenja prijava bliži se kraju.

Dvoje eliminirano

Podsjetimo, Upravno vijeće POU-a većinski je sastavljeno od vijećnika desne koalicije. Čine ga Vlado Horina (HSS), Zdenko Ilečić (HDZ), Mario Bučar (HSP) te djelatnice POU-a Emica Ljubić i Snježana Špehar. Oni su već razgovarali sa sva četiri kandidata. Nakon što je od šestero kandidata, koliko ih je bilo u početku, dvoje eliminirano jer nisu odgovarali osnovnim uvjetima, u borbi za mjesto ravnatelja ostali su dosadašnja ravnateljica Senka Bulić, pedagoginja Dragica Kovčalija (HDZ), ravnatelj OŠ u Vukovini Krešimir Matašin (HSS) te Dinko Kreštalica, HRT-ov novinar nastanjen u Velikoj Mlaki.

Vizija, osobnost i iskustvo

– Važna nam je vizija kandidata o budućnosti POU-a, njihova osobnost te radno iskustvo – objasnio je predsjednik Upravnog vijeća Vlado Horina. Stranačka pripadnost kandidata, tvrdi, nije važna i neće utjecati na odluku. Glasine da je Dragica Kovčalija odustala od kandidature Horina nije potvrdio niti je Upravno vijeće, kaže, dobilo obavijest o tome.

– Odluku o tomu kojeg ćemo kandidata predložiti Gradskom vijeću donijet ćemo početkom idućeg tjedna – kaže Horina. Predsjednicu Gradskog vijeća Vesnu Škare Ožbolt upitali smo je li se iskristalizirala njezina ideja o tome da bi Senka Bulić mogla voditi samo Scenu Gorica, a netko drugi POU. Podsjetimo, Senka Bulić decidirano je ustvrdila kako je to u praksi neizvedivo.

– Ne želim komentirati Senku Bulić! – odbrusila je Škare Ožbolt ljutito. Krešimira Matašina upitali smo zašto misli da bi on bio dobar ravnatelj POU-a?

– Ja sam umjetnička duša, akademski glazbenik i vjerojatno bih uspio oko umjetnosti okupiti velik broj Velikogoričana, ali i podići prosvjetne aktivnosti u POU-u na višu razinu. U POU-u sam od 1979. do 1986. bio ravnatelj za estetski odgoj – kaže Matašin.

Ključne riječi

Komentara 3

Avatar Piruška
Piruška
20:34 23.10.2010.

Senka je zakon !

MC
mojagorica.com
12:52 15.10.2010.

Senka Bulić bez potpore Goričana Prije sedam dana pokrenuta je internet peticija kojom se od ministra kulture Bože Biškupića traži da izvrši politički pritisak na goričke gradske vlasti, te ih “nagovori” da ponovno angažiraju Senku Bulić kao ravnateljicu Pučkog otvorenogg učilišta. Takva peticija, kojom se otvoreno traži politička intervencija u korist jedne osobe, očito nije baš sjela Goričanima. Od ukupno 954 potpisnika peticije, koliko ih se potpisalo do pisanja ovih redaka, samo njih 119 su građani Velike Gorice i okolnih naselja. Među tih 119 potpisnika kompletan je sastav goričkog HNS-a, a prva tri potpisnika peticije iz Velike Gorice su predsjednik goričkog HNS-a Goran Beus-Richembergh i njegovi najbliži suradnici Mile Grubišić i Pero Josipović. Unatoč neviđenoj medijskoj pompi, ova se peticija pretvorila u potpuni fijasko, a Senka Bulić se našla u nezavidnoj poziciji. Svega stotinu i nešto potpisa na peticiji, dovoljno govore što Goričani misle o Senkinom mandatu na čelu Pučkog učilišta. Svjedočimo tako skandaloznom pokušaju, da se volja jedne male interesne skupine, medijskim i političkim pritiscima nametne građanima Velike Gorice. Da se sa stotinjak i nešto potpisa na internet peticiji, poništi volja više od 13 i pol tisuća građana Velike Gorice, koji su svoj glas na zadnjim izborima dali Draženu Barišiću. http://www.mojagorica.com/senka-bulic-bez-potpore-goricana/

LO
Lovel
23:42 15.10.2010.

U Nekom nama nepoznatom svijetu Pametna gradska uprava ne smjenjuje uspješne ravnatelje već ih nagrađuje i nastoji na svaki način podržati, međutim daleko smo mi od pameti kada postoje vladajuće interesne skupine kojima je prvi cilj ocrniti i likvidirati upravoravo kvalificirane koji dobro obavljaju posao e da bi ih preplašena tuđim uspjehom podsjetila na vlastitu bezvrijednost , zamijenila podobnima i sasvim je svejedno jesu li podobni stranački ili koalitičarski ; nipošto ne smije biti uspješan bez hdzdch kojih li već slova! Glavno da „politički“ služe vlasti,a ne građanima. Sama trulež i pokvarenost kako na državnom tako i na lokalnim nivoima . Hrpe svađalica, parazita i niškoristi bahato smjenjuje osobu koja dobro radi. Politički komesari aparatčika su odlučili: Tipično hrvatski pojam politike Gorička umjetnička duša ravna najprljavijom i najsmrdljivijom osnovnom školom u zagrebačkoj županiji čiji učenici van škole na kiši čekaju školske autobuse ukoliko nemaju 6. sat... dok za ostale u kazališnom i umjetničkom svijetu nikada nisu čuli... sve je to nevažno bolesnom tkivu upravljača malograđanskim seljačićima preplašenima dolaskom zagrebačke, a i šire publike. Vratite folklorna društva, tu i tamo netko će nam već doći jer za veće ambicije nema mjesta u Velikoj Gorici. Za kulturu još manje ! Eh ,da ste se toliko trudili oko potopljenih područja gdje bi nam bio kraj , ali… Kao što rekoh gorički carevi kazališta postat će goli dok će goričani i dalje u Grad.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije