Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
2. MIKS

U Sisku otvorena izložba karikatura o rock'n'rollu

izložba karikatura
Foto: Nikola Čutuk/pixsell
1/13
30.06.2016.
u 15:36

Grand prix festivala dobio je Krzysztof Grzondziel iz Poljske

Do kraja srpnja sisački Muzej domaćin je najmasovnije ovogodišnje izložbe karikatura u Hrvatskoj, 2. MIKS-a. Na natječaj, na temu „All About Rock & Roll“, stiglo je ukupno 1051 karikatura 414 autora iz 64 zemlje svijeta.

"Ovo čime se mi bavimo je umjetnička karikatura. Veliki broj sudionika su akademski slikari, dizajneri. Imamo i ilustratore iz Rolling Stonesa i drugih časopisa koji rade, nazovim tako, trajne karikature, radove koji ostanu i koje možete objesiti na zid bez ikakvih problema. Radovi pojedinaca koštaju i po 6000,7000 eura." – rekao nam je Siščanin Nenad Ostojić, predsjednik udruge MIKS koja je organizirala Festival, te ujedno i predsjednik ocjenivačkog žirija dodavši kako je lanjskih pristiglih 480 radova procijenjeno na 60.000 Eura.

Natjecali su se sudionici ove godine na MIKS-u u geg karikaturi i portretu, a žiri kojeg su činili lanjski pobjednik MIKS-a Andrei Popov iz Rusije, Ukrajinac Oleksy Kustovsky, Darko Drljević iz Crne Gore, Zoran Petrović iz Njemačke te Damir Novak, Darijana Gotal Sokolović i Nenad Ostojić iz Hrvatske odabrao je najbolje.

Grand prix festivala dobio je Krzysztof Grzondziel iz Poljske. Prvu nagradu osvojio je Alireza Pakdel (Iran), dvije druge nagrade dobili su Julio Cesar Ibarra Warnes iz Argentine i Regis Teixeira iz Brazila, a dvije treće nagrade Pedro X. Molina iz Nikaragve i Nasrin Abdosheykhi iz Irana.

Specijalna priznanja dobili su Elena Ospina (Kolumbija), Gustavo Cereijo (Argentina), Petar Pismestrović (Hrvatska), Tošo Borković (Srbija), Pablo Lopez (Urugvaj), Helder Teixeira Pelea (Portugal), Aref Niazi (Iran), Doru Axinte (Rumunjska), Werllen Holanda (Brazil) i Yaser Khanbaray (Iran).

Sisačka udruga karikaturista MIKS broji 60-ak članova iz 27 zemalja svijeta.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije