Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 174
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
27. CRŠ Zagreb Comic Con

Ljubitelji i ljubiteljice stripa okupit će se u zagrebačkom Studentskom centru

Foto: Marcello Mangiantini
1/5
15.04.2024.
u 12:13

Od 19. travnja započinje novo izdanje najvećeg festivala regionalnog stripa, Zagreb Comic Con na kojem će se sudjelovati poznati crtači poput Joevita Nuccia, Waltera Venturija, Aleksandra Zografa

Od 19. do 21. travnja 2024. godine u Zagrebu se po dvadeset i sedmi put okupljaju renomirani strip autori i ljubitelji stripa na 27. CRŠ Zagreb Comic Con festivalu stripa u zagrebačkom Studentskom centru. Otvorenje festivala održat će se u petak 19. travnja, a posjetitelje u tri dana festivala očekuje raznovrsni program ispunjen predavanjima i druženjem sa strip autorima, promocijama novih izdanja, izložbama, strip kvizom! Svi sadržaji su besplatni za posjetitelje.

Kao i proteklih godina, ugostit ćemo crtače, autore, pisce i scenariste iz Hrvatske i svijeta. Gosti ovogodišnjeg festivala su: Joevito Nuccio, Claudio Castellini, Walter Venturi, Marcello Mangiantini, Dalibor Talajić, Milko Peko, Vladimir Davidenko, John Lees, Krešimir Biuk, Aleksandar Zograf - Saša Rakezić i Gaël Henry.

2024. je posebna godina za CRŠ! Prije dvadeset godina, na istom mjestu i na istom, ali mnogo mlađem festivalu, naš je gost bio velikan talijanske devete umjetnosti, likovni tvorac Zagora i cijele legende oko njega, maestro Gallieno Ferri!

Povodom te godišnjice, naši gosti i Zagorovi crtači Joevito Nuccio, Marcello Mangiantini i Walter Venturi, za ovu su posebnu priliku nacrtali su hommage Ferriju i njegovom gostovanju u Zagrebu 2004. godine.

Udruga Crtani romani šou ove godine predstavlja čak osam novih izdanja: Družina od vješala 2: Kaštelan Kobac, Jonny Logan 3: Traže se playboyi, Zerocalcare: Kobane calling danas, Miles Morales 5: Saga o klonovima, Krešimir Biuk: Smrt je postala živa, Kazuki Takahashi: Secret reverse, Mike Maihack: Spider-Man - Životinjska ekipa i Dalibor Talajić & John Lees: Hotel.

Promjena lokacije donosi nam i novitete: filmski i glazbeni program.

U subotu i nedjelju naši će posjetitelji moći pogledati Štrumpfove 1 i 2 i legendarnu Vranu, a sva tri dana vas očekuje i popratni glazbeni program!

U petak i subotu očekujemo dobar provod uz neka nova i stara imena zagrebačke glazbene scene kao što su: Greta, Stare Pizde, Luksuz Lord, Biciklić, Ciroza Jetre, Pater Papula, Ka'rah, No More Idols, Kevlar Bikini, a u nedjelju poslijepodne CRŠ zatvara Jura Klavijatura.

Za vrijeme trajanja festivala posjetitelji će moći pogledati i izložbu iz ciklusa Hrvatski strip za djecu, a ove godine predstavljamo hrvatskog autora Tihomira Tikulina Ticu. Tradicionalno, i ove godine je objavljen natječaj za djecu i mlade do 15 godina "Mladi lav 2024.". Nagrade za najbolje radove biti će dodijeljene 21. travnja u sklopu festivala, a za vrijeme trajanja festivala, nagrađeni i pohvaljeni radovi će biti izloženi u Studentskom centru. Tema ovogodišnjeg natječaja je "Iza zavjese".

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije