Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 187
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nova izložba

Iva Berket otvara treću izložbu u zadnja tri mjeseca

Privatna arhiva
03.04.2024.
u 13:14

U ciklusu izložbi u Knjižnicama grada Zagreba, 4. travnja u 18 sati izložba "Moj svijet" se otvara u Knjižnici August Cesarec na Ravnicama

Mlada likovna umjetnica Iva Berket diplomirala je na Tekstilno tehnološkom fakultetu, a tkaninu je oduvijek doživljavala kao slikarsko platno na koje je pretakala svoje misli i maštanja. U protekla tri mjeseca likovnoj publici se već predstavila na dvije samostalne izložbe, održane u zagrebačkim knjižnicama Vjekoslava Majera i Bogdana Ogrizovića, a treća se otvara 4. travnja (u  18 sati) u Knjižnici Augusta Cesarca, na zagrebačkim Ravnicama. Na izložbi pod nazivom "Moj svijet" biti će izloženo novih 18 ulja na platnu velikih formata.

O Ivinim slikama  kritika je već objavila: "Osobna vokacija poduprta višegodišnjim likovnim obrazovanjem oblikovali su Ivu Berket kao vrsnu kreativku.Njen intenzivan rad neopterećen je drugim likovnim izričajima te kao takav osoban i nikada podređen tuđim idejama.S lakoćom se prepušta maštanju evocirajući pritom arhetipske oblike i sadržaje.Lirskom nježnošću i kromatskom istančanošću,raznolikim likovnim tehnikama Iva disciplinirano reorganizira stvarnost donoseći na vidjelo novi sklad i ljepotu."

Knjižnice grada Zagreba ovom prilikom svoje su izložbene prostore prepustili  mladim stvaraocima, dajući im priliku da šira publika upozna njihovim rad, a o pruženoj šansi Iva Berket kaže:" Iznimno sam sretna što mi je ukazana čast da u ovim divnim prostorima, koje posjećuje mnoštvo ljudi izložim svoja platna. Budući da moje slike mogu vidjeti ne samo posjetitelji knjižnica nego i mnogi prolaznici što je jedinstven slučaj. Zahvalna sam neizmjerno voditeljicama knjižnica gospođama Jasni Kovačević, Aleksandri Cvitković i Vesni Radošević".

Izložba u Knjižnici U Radauševoj ostaje otvorena do 29. travnja

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije