Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RADNIČKA GALERIJA

S Keserom i bez kompjutora tragamo za e-prostranstvima

Zlatko Keser
18.10.2014.
u 20:45

Iz ove izložbe svi studenti imaju što naučiti, makar bila riječ i o poznatom likovnom pismu...

Jedan od najomiljenijih profesora ALU, akademik Zlatko Keser – koji možda i ne zna koliko ga cijene jer je sklonjen od napadne gomile – predstavlja se izložbom "Teleportacije" u zagrebačkoj Radničkoj galeriji, poznatoga odvjetnika i kolekcionara Hanžekovića. Ne znamo jesu li Keserovi studenti bili na otvorenju izložbe u velikom broju, jer je to zaslužio pohađanjem izložbi svojih studenata, ali znamo da iz ove izložbe svi oni imaju što naučiti, makar bila riječ i o poznatom likovnom pismu...

Kesera u "Ragi" predstavlja kustosica i povjesničarka umjetnosti Leila Mehulić, ističući njegovu neuhvatljivu likovnu misao, koju tjera zaigrano dijete u čovjeku.

Ne znači to dakako djetinjaste dosege tako motiviranog slikarstva. Ne znači ni da je to do kraja tako kod Kesera.

Njega očito pohode mnoga lica stvarnosti koju vidimo, a još više ona koja nemaju svoga materijalnoga realiteta koji dohvaća čovjekovo oko. U ovale lica naseljava on paralelnu stvarnost i njezinu oscilirajuću dinamiku. Da je mlađi, sigurno bi ga uznemiravao duh elektroničkih prostranstava i njihova grafika... 

>> Ovo je popis 560 umjetnina koje je skupio Vidošević

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije