Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
digitalizacija

Nova web stranica industrijske baštine Rijeke

Foto: Screenshot
01.10.2014.
u 18:00

Novi portal u bazi ima 58 kataloških jedinica koje pokrivaju arhitektonsku industrijsku baštinu

Nova web stranica industrijske baštine Rijeke rijekaheritage.org prva je faza projekta Digitalizacije kulturne baštine Grada Rijeke, a realizirana je u suradnji Odjela za kulturu Grada Rijeke i Centra za industrijsku baštinu Sveučilišta u Rijeci. Novi portal u bazi ima 58 kataloških jedinica koje pokrivaju arhitektonsku industrijsku baštinu.

Novi portal u bazi ima 58 kataloških jedinica koje pokrivaju arhitektonsku industrijsku baštinu. Baza će se nadopunjavati industrijskom, ali i ostalom kulturnom baštinom dok ne postane relevantan izvor informacija i mjesto gdje se može pregledati kompletna riječka baština.

Izradu web stranice Grad je sufinancirao sredstvima spomeničke rente u iznosu od 50 tisuća kuna. Sadržaj namijenjen široj publici može se pretraživati putem tražilice, vremenske crte i geografske lokacije, tekstovi su na hrvatskom i engleskom jeziku, a sadrži i bibliografiju koja znanstvenicima i studentima daje smjer za daljnje istraživanje.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije