Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
milanovićev izbor

Zmajlović: Nastavit ću smjerom M. Holy, ne mogu još govoriti o Ombli

mihael zmajlović (1)
Patrik Macek/PIXSELL
11.06.2012.
u 10:54

Novi kandidat dolazi umjesto M. Holy koja je dala ostavku zbog maila šefu uprave HŽ-a u kojem je tražila zaštitu radnog mjesta za suprugu stranačkog kolege

Premijer Zoran Milanović iz Banskih dvora obratio se javnosti predstavljanjem osobe koja će zamijeniti M. Holy na čelu Ministarstva zaštite okoliša. Riječ je o Mihaelu Zmajloviću, gradonačelniku Jastrebarskog. 

– Mihael Zmajlović moj je prijedlog za ministra zaštite okoliša i prirode – kazao je Milanović potvrdivši medijske špekulacije o preuzimanju čelnog mjesta tog ministarstva. 

– Zahvaljujem na povjerenju – kazao je pak Zmajlović koji se premijeru pridružio za govornicom dodajući:

– Mirela, odnosno hrvatska Vlada ucrtale su jasan smjer i u tom smjeru namjeravam i nastaviti. Radit ću transparentno i učiniti sve da se ostvaruju cijevi koje je Vlada zacrtala.

–  Već sam se bavio temama gospodarenja otpadom, zaštite voda i djelomične zaštite prirode i poznajem problematiku resora, možda iz jednog drugog kuta – kazao je novi ministar. 

Na pitanje treba li nastaviti projekt HE Ombla i Plomin 3 Zmajlović nije htio odgovoriti. 

– Prije nego što napravim konkretan uvid u dokumentaciju za Omblu i Plomin ne mogu iznositi svoje stavove, to bi bilo neozbiljno – smatra. 

Premijer Milanović nadovezao se na pitanje i kazao da se "stvari rade i grade". 

Treba raditi za ekonomsku korist, ali bitno je, kaže premijer, paziti kako se i što se radi.

– To je tema za razgovor, ali mi i moramo početi raditi. A o Plominu ovdje neću govoriti. Ako se pokaže da je projekt ekološki opasan, onda trebamo otvoriti tu temu. Ne zauzimam stav ni za ni protiv, ali načelno mi moramo početi raditi. Postoji ekološka strana stvari, ali i ekonomska – nastavio je Milanović dodajući kako od novog ministra očekuje ideje i projekte, "ne samo obrambeni stav koji je nužan, nego treba biti i proaktivan".

Gradonačelnik ministar

Osim što je gradonačelnik Jastrebarskog, on je i šef SDP-a Zagrebačke županije, a predsjednik je i saborskog Odbora za prostorno uređenje i graditeljstvo. Na nedavnoj izbornoj konvenciji SDP-a ušao je i u Predsjedništvo te stranke.

Zmajlović će sa 34 godine biti najmlađi član Milanovićeve vlade.

Zamijenit će  Mirelu Holy koja je dala ostavku zbog maila šefu uprave HŽ-a u kojem je tražila zaštitu posla za suprugu stranačkog kolege.

Zmajlović je rođen u Zagrebu, a diplomirao je na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu na temu "Crosskulturni menadžment". Od 2001. do 2009. godine bio je direktor komunalnog poduzeća Jastrebarsko, a u isto vrijeme bio je i član Gradskog poglavarstva Jastrebarskog. Od 2009. godine gradonačelnik je tog grada.

Zmajlović je političku karijeru počeo kao nezavisni vijećnik u Gradskom vijeću Jastrebarskog, a zatim postaje član SDP-a. Od 2005. do 2010. godine bio je predsjednik gradske organizacije SDP-a Jastrebarsko.

Komentara 67

OB
-obrisani-
14:13 11.06.2012.

Odakle izvlače ovako nepoznate i nekvalitetne osobe?

DU
Deleted user
14:21 11.06.2012.

Pravo čudo da nie srbijanac !

Avatar ukurtapash
ukurtapash
18:58 11.06.2012.

imperator zoran nikada ne grijesi. zato ga je mi5 i izabrao. a i visok je.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije