Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Novi ministar

Gradonačelnik Jaske najizgledniji kandidat za nasljednika M. Holy

Mihael Zmajlović
Daniel Kasap/PIXSELL
11.06.2012.
u 08:00

Ima 34 godine, a Jastrebarsko je doveo na ljestvice najperspektivnijih gradova Europe

Najvjerojatniji nasljednik Mirele Holy na mjestu ministra zaštite okoliša gradonačelnik je Jastrebarskog Mihael Zmajlović. Njegovo ime kao novog ministra u Vladi Zorana Milanovića najčešće spominju svi naši sugovornici upućeni u kadroviranje vladajuće Kukuriku koalicije.

Bit će najmlađi

Zmajlović je na naše pitanje je li pristao preuzeti upražnjenu ministarsku fotelju rekao da se još ništa ne zna o tome, ali vode se konzultacije.

– Krenule su špekulacije, no ništa se još konkretno nije dogodilo. U roku od nekoliko dana znat će se više – rekao je Zmajlović.

Osim što je gradonačelnik Jastrebarskog, on je i šef SDP-a na razini Zagrebačke županije, a predsjednik je i saborskog Odbora za prostorno uređenje i graditeljstvo. Na nedavnoj izbornoj konvenciji SDP-a ušao je i u Predsjedništvo te stranke.

Ako postane ministar, Zmajlović će biti najmlađi član Milanovićeve vlade jer ima 34 godine.

Rođen je u Zagrebu, a diplomirao je na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu na temu "Crosskulturni menadžment". Od 2001. do 2009. godine bio je direktor komunalnog poduzeća Jastrebarsko, a u isto vrijeme bio je i član Gradskog poglavarstva Jastrebarskog. Od 2009. godine gradonačelnik je tog grada.

Zmajlović je političku karijeru počeo kao nezavisni vijećnik u Gradskom vijeću Jastrebarsko, a zatim postaje član SDP-a. Od 2005. do 2010. godine bio je predsjednik gradske organizacije SDP-a Jastrebarsko: Posljednje dvije godine šef je županijske organizacije SDP-a.

Pohvale Financial Timesa

Zmajlović slovi za jednog od uspješnijih hrvatskih gradonačelnika, a isključivo njemu neki pripisuju i zasluge dovođenja SDP-a na vlast u tom gradu.

Jedno od najvećih priznanja za svoje vođenje Jaske Zmajlović je dobio početkom ove godine kada ga je ugledni Financial Times uvrstio na svoju ljestvicu 10 najperspektivnijih gradova južne Europe. Jaska je na toj ljestvici zauzela 7. mjesto, a kriteriji za uvrštenje na nju bili su ekonomski potencijal, omjer ulaganja i troškova, ljudski potencijali, infrastruktura, kvaliteta života, prijateljsko poslovno okruženje kao i promotivna strategija za privlačenje izravnih stranih investicija. Zmajlović je u svojim nastupima uvijek naglašavao ekološke standarde.

Komentara 26

T1
t111
08:17 11.06.2012.

sto vise racunam, to sam vise u cudu - da je sa 18 upisao faks i dao sve u roku, sa 22 bi ga zavrsio, a sa 23 postao direktor. a danas se za cistacicu u skoli trazi 5 godina radnog iskustva. strasno, strasno,.... koje su njegove reference tada, a koje su sada? da li je sve svoje pozicije dobio na temelju sposobnosti ili podobnosti?

KR
kristov
08:39 11.06.2012.

Hoće li to Jastrebarsko perspektivni grad progutati Zagreb??! O perspektivi i napredovanju ili ostanku na poslu, sustavu po kojemu sve živi i funkcionira najbolje svjedoči sada bivša ministrica Holy - možda je treba uzeti za savjetnicu! Vijest o jaski kao najperspektivnijem gradu jest kao da i ja kažem kako će vrh Sv. Ilije nadmašiti vrh Sv. Jure na Biokovu! Hoće, ali kad i kako ne znamo, baš kao što su i Kalinićeve prognoze (opet SDP kadar) o strašnom potresu u Zagrebu! Biti će ga, ali kada???!!!

T1
t111
08:14 11.06.2012.

ako je netko upuceniji, neka me ispravi, ali - kako netko sa 23 godine uspije postati direktor komunalnog poduzeca? uz napomenu - 2001. na vlasti je bio SDP, a on mlad i perspektivan clan.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije