Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 77
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Uspjeh policije U Zagrebu i Puli zaplijenjena su ukupno 3844 g droge

Zaplijenili heroin iz BiH i kokain iz Brazila

10.03.2009.
u 11:20

ZAGREB – Paket sa 1733,8 grama kokaina, skriven u dvostrukom dnu kovčega, pronađen je prekjučer u Zračnoj luci Zagreb. U Puli je pak policija nakon jurnjave zaplijenila 2111 grama heroina koje je osumnjičenik izbacio iz automobila.

“Zagrebačku” drogu krijumčario je iz Sao Paula u Brazilu Srbijanac Đorđe J. (30), a bila je namijenjena narkotržištu Republike Srbije. Riječ je o prvoj takvoj zapljeni u zagrebačkoj zračnoj luci u posljednje dvije godine, kazao je pročelnik Carinarnice Zagreb Marijan Hmelina.

Osumnjičeni Đorđe J. pokušao je izbjeći pregled prtljage podigavši je s trake za pregled, ali ona je ipak provučena kroz rendgen. Tada su službenici Carine primijetili dvostruko dno u kovčegu u kojem su pronašli paket oblijepljen smeđom samoljepljivom vrpcom ispunjen s nešto manje od dva kilograma kokaina.

Nije se opirao uhićenju, a obradom se pokazalo da je 24. veljače autobusom doputovao u Zagreb iz Beograda, gdje živi. Istoga dana sjeo je u zrakoplov za Sao Paulo preko Züricha. U Sao Paulu je kupio kokain za 8000 eura i uputio se natrag istim putem. Riječ je o kokainu visoke čistoće, čak 82 posto, a vrijedan je 450 tisuća kuna. U uličnoj prodaji vrijednost bi mu, pomiješanom s različitim punilima, višestruko porasla.

Đorđe J. nikada nije boravio u Hrvatskoj i nije poznat našoj policiji, ali se preko Interpola provjerava njegova uloga u krijumčarskom lancu. Tijekom jučerašnjeg dana trebao je biti priveden istražnom sucu.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije