Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DOSTUPNI PROGRAMI

Splitsko-dalmatinska objavila novu stranicu: Građani na 'pravom mistu' mogu vidjeti subvencije, poticaje...

Split:  Župan Blaženko Boban sa svojim timom predstavio je Web Portal “Pravo Misto”
Foto: Zvonimir Barisin/PIXSELL
1/14
22.05.2024.
u 11:16

Pročelnik Kabineta župana Davor Pavić rekao je kako je cilj ovoga programa građanima dati na uvid sve programe Splitsko-dalmatinske županije koji su podijeljeni u tri faze

Web adresa Pravo misto mjesto je na kojemu se nalaze svi programi subvencija, poticaja i novčanih pomoći Splitsko-dalmatinske županije. Mrežna stranica namijenjena je svim građanima koji se planiraju prijaviti, na njoj će najavljeni rokovi, navedena potrebna dokumentacija te objavljeni potrebni obrasci kako bi se mogli kandidirati ili tražiti određenu uslugu na koju imaju pravo, rekao je župan Blaženko Boban:

- Ovom stranicom otvaramo sve programe za korištenje našim sugrađanima, po svim strukturama. Tu su sažeti programi svih vrsta i ovo je instrument i alat u našoj županiji za kojega se nadam da će ga pozdraviti svi građani. Tu se nalaze obrasci, opis programa, kontakt osoba te sve ostale potrebne informacije. Ovo je naš autohtoni proizvod na kojemu je duže vrijeme rađeno. Nadogradit ćemo ga novim programima i aktivnostima - najavio je Boban koji je naglasio kako je na mrežnoj stranici stotinjak programa.

Pročelnik Kabineta župana Davor Pavić rekao je kako je cilj ovoga programa građanima dati na uvid sve programe Splitsko-dalmatinske županije koji su podijeljeni u tri faze.

Split:  Župan Blaženko Boban sa svojim timom predstavio je Web Portal “Pravo Misto”
1/14

- Imamo fazu otvorenih natječaja, najavljenih natječaja, ali i zatvorenih natječaja s rezultatima i imenima i prezimenom onih kojima su odobrena sredstva – rekao je Pavić i dodao kako za svaki program postoji nadležna osoba koja će biti na izravnoj usluzi građanima. Na Pravom mistu nalaze se kontakt podaci te osobe kojoj se građani mogu izravno obratiti budu li im trebale dodatne informacije ili pomoć u podnošenju prijave.

- Ovim se otvara i novo poglavlje u transparentnom poslovanju jer će po završetku natječaja odmah biti objavljeno tko je ostvario pravo iz svog zahtjeva. Skraćujemo put do ostvarivanje prava - istaknuo je Pavić. Riječ je o izvornom informacijskom programu koji je izradio stručni tim u Splitsko-dalmatinskoj županiji.

>> VIDEO Nevrijeme poharalo dio Hrvatske, vjetar čupao stabla

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije