Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 118
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
odgovorili na ispovijest

Obitelj poginulog: 'Banožić nam se nikada nije ni javio. Naša bol i tuga se ne smanjuju'

Podignuta optužnica protiv bivšeg ministra obrane Marija Banožića zbog izazivanja prometne nesreće
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
1/4
21.05.2024.
u 19:02

Na kraju samo želimo da se kazneni postupak provede i završi na pošten i pravedan način, te da se naša obitelj pusti na miru, kako bismo mogli i dalje tugovati za našim Goranom

Pola godine nakon prometne nesreće u kojoj je poginuo Goran Šarić, bivši ministar Mario Banožić odlučio je ispričati svoju stranu priče. Između ostalog, kazao je da nije bio pijan i da nije pretjecao u trenutku nesreće, već da je stražnji dio Šarićeva kombija skrenuo u njegovu traku. Obitelj poginulog izrazila je da su užasnuti intervjuom bivšeg ministra.

Sada su objavili priopćenje u kojemu se obraćaju indirektno Banožiću, ali i javnosti, koju upozoravaju na neke informacije koje su dobili o okrivljenom, ali ističu i da im se od nesreće nijednom nije javio. Nadaju se da će sve završiti pravedno kako bi mogli u miru tugovati za Goranom, navodi se u priopćenju koje su poslali medijima.

"Nažalost naš otac, suprug, sin i brat, pokojni Goran Šarić nije u mogućnosti dati svoj izjavu o okolnostima tog kobnog jutra 11. studenog 2023. godine, a sve zbog nepropisne vožnje odnosno kršenja propisa o sigurnosti prometa okrivljenog, kako je to utvrdilo Općinsko državno odvjetništvo u Vinkovcima, a što će nadamo se i utvrditi Općinski sud u Vinkovcima donošenjem presude kojom će istog proglasiti krivim za kazneno djelo. Na nesreću okrivljenog, postoji svjedok ove prometne nesreće, kao što i postoji prometno vještačenje jedno ugledne i priznate ustanove, koje će pomoći sudionicima u kaznenom postupku utvrđenju istine i stati na kraj nedavno izrečenim lažima. Naša bol i tuga zbog gubitka Gorana se ne smanjuju niti s odmakom vremena, a posebno ne pomaže lažno spominjanje naše obitelji u kontekstu isprike od strane okrivljenika" naveli su pa nastavili:

"Nama, djeci, supruzi, majci i bratu pokojnog Gorana okrivljeni se nikad nije javio, a kamoli ispričao. Podredno želimo naglasiti da smo zahvalni na empatiji hrvatske javnosti, svim ponuđenim oblicima pomoći od strane pojedinaca, kao i informacijama koje smo dobili. Jedna od tih za sada nepotvrđenih informacija je da je okrivljenik u vrlo dobrim prijateljskim odnosima s osobom koja je usko rodbinski povezana s jednim od prometnih vještaka sa Zavoda za prometno-tehnička vještačenja, Sveučilišta u Zagrebu, Fakulteta prometnih znanosti, slijedom čega se po našem osobnom sudu pribojavamo svih možebitnih naknadnih vještačenja po toj Ustanovi. Na kraju samo želimo da se kazneni postupak provede i završi na pošten i pravedan način, te da se naša obitelj pusti na miru, kako bismo mogli i dalje tugovati za našim Goranom, budući je naš gubitak težak i stopostotni, a naša srca ne mogu prihvatiti gubitak našeg tate, supruga, sina i brata".

GALERIJA Teška nesreća Maria Banožića

Podignuta optužnica protiv bivšeg ministra obrane Marija Banožića zbog izazivanja prometne nesreće
1/17

Podsjetimo, Banožić je u intervjuu za RTL kazao kako se sjeća da je vozio prema Županji, a ispred njega je bio kamion. "Na suprotnom traku pojavljuje se kombi bijele boje koji u nekom trenutku sa svojom zadnjom stranom prelazi u moju stranu. Da li se to dogodilo zbog kočenja ili zbog nečeg drugog, ja sad to u tom trenutku ne mogu reći. Uglavnom, njegova zadnja polovica prelazi u moju stranu" opisao je, naglašavajući da je odmah počeo kočiti.

"Nije frontalni sudar nego on je bio više bočno, ali dopustimo da to fizika pojasni, da ja ne bi sad ovdje bio prometni stručnjak. Ali, do samog trenutka sam pokušavao da ne dođe do tog kontakta. Ono što sam zadnje mogao je stisnuti kočnicu i pokušati napraviti najbolje što mogu. Međutim, dogodilo se to da ja sam završio u suprotnoj strani. Dogodio se sudar koji se dogodio" zaključio je.

Komentara 23

Avatar Idler 3
Idler 3
20:35 21.05.2024.

More povedat gdo kaj oče al na koncu bu sud presudil. Banožić je unaprijed kriv i osuđen jer je HDZ-ministar kojeg je predsjednik redovito "častil" komplimentima. Pustimo nek sud to rješi il ak si se znaju najte ga nit sudit !

Avatar SindikatVozača
SindikatVozača
20:02 21.05.2024.

Nadamo se da DP neće dozvoliti razapinjanje čovjeka samo zato jer je Hrvat, Katolik i desne političke opcije.

Avatar Ležeći Policajac
Ležeći Policajac
21:06 21.05.2024.

A što kaže anketa na forumu? Onaj koji mi udrari minus, vjeruje Banožiću, a koji mi udari plus, vjeruje obitelji stradalog Šarića.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije