Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 82
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
izbacivanje iz hdz-a

Uz Kosor samo Tuđman i S. Lažeta, ostali za stegovni postupak

Kosor i Karamarko (1)
Robert Anic/PIXSELL
19.02.2013.
u 20:53

Kosor prijeti izbacivanje iz stranke jer u svojim istupima govori protiv vodstva HDZ-a, a u stranci joj zamjeraju soliranje, nedolaženje na Klub zastupnika u Saboru itd.

Gradski odbor HDZ-a u utorak navečer je uz samo dva glasa protiv odlučio od Visokog časnog suda zatražiti preispitivanje izjava Jadranke Kosor u intervjuu Globusu. Nakon što je takvu odluku donijelo Predsjedništvo gradskog HDZ-a, sada ju je potvrdio i Gradski odbor, kao brojnije tijelo.

J. Kosor članica je GO-a, na sjednici nije bila, a jedina dva glasa protiv te odluke pripadaju Miroslavu Tuđmanu, kojeg je upravo bivša šefica HDZ-a stavila na listu za Sabor na proteklim parlamentarnim izborima, i dotičnoj Silviji Lažeti, manje eksponiranoj članici GO-a. Tuđman večeras nije htio komentirati zašto je bio protiv.

Na sjednici GO-a, iako su članovi, nisu bili Vladimir Šeks, Đurđica Sumrak i Martina Banić. Očito su htjeli izbjeći situaciju izjašnjavanja svojevrsnog "za ili protiv" J. Kosor budući da su joj iznimno bliski.

Sjednica Predsjedništva nacionalnog HDZ-a bit će u četvrtak i tada se očekuje odluka odobrava li Predsjedništvo pokretanje stegovnog postupka na Visokom časnom sudu protiv J. Kosor. Predsjedništvo mora donijeti tu odluku jer je J. Kosor članica Središnjeg odbora HDZ-a. Njoj pak prijeti izbacivanje iz stranke jer u svojim istupima govori protiv vodstva HDZ-a, a u stranci joj zamjeraju soliranje, nedolaženje na Klub zastupnika u Saboru, iznošenje stavova suprotnih onima kojih se drži stranka itd. 

>> 'Žao mi je što me želi isključiti osoba koju sam ja dovela u HDZ' 

>> Kosor vrlo ozbiljno priprema 'obranu' za Sud časti HDZ-a 

>> 'Neću razgovarati s Karamarkom i braniti se pred nekakvim sudom'

Ključne riječi

Komentara 56

ČE
četvrti
07:28 20.02.2013.

U potpunosti se slažem sa Svetim Dujom da će izbacivanje Jadranke Kosor iz HDZ-a označiti kraj razdoblja HDZ-a kao velike stranke, a time u fokus ponovo dolazi dugogodišnja suradnja Karamarka s Mesićem. Hadezeovci trebaju potražiti odgovore od svog predsjednika...

ME
mek
09:39 20.02.2013.

Kada je gđa. Kosor postavljena na prve linije obrane Hrvatske, ostala je sama, bez obzira na njezine pozive za jedinstvo u nalaženju izlaza iz krize. Onda to nitko nije zvao "jednoumlje"? Kada su je napadali sa svih strana, rijetki su bili uz nju kao i danas. Sramotno je tako kratko pamćenje, ali i to je dio hrvatskog nasljeđa, jal i nesloga.

YU
yututu
22:15 19.02.2013.

Poslije te epizode po zadatku, drugarica Japaja, vratit će se svojim korenima uz pesmu - Oj drugovi jel vam drago, sastanak se primakao ....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije