Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LETEĆI TANJURI

U svemirskom brodu vozio sam se s izvanzemaljcima

nlo
Autor
Zorana Bajt
06.05.2010.
u 19:36

Član ruskog parlamenta Andrej Lebedev zatražio je od predsjednika Dmitrija Medvedeva da istraži tvrdnje regionalnog dužnosnika Kirsana Iljumžinova da se sastao s izvanzemaljcima na svemirskom brodu.

Član ruskog parlamenta Andrej Lebedev zatražio je od predsjednika Dmitrija Medvedeva da istraži tvrdnje regionalnog dužnosnika Kirsana Iljumžinova da se sastao s izvanzemaljcima na svemirskom brodu, prenosi BBC. Iljumžinov, predsjednik budističke ruske republike Kalmikija, izjavio je da se sreo s izvanzemaljcima tijekom televizijskog intervjua.

Neslana šala

Lebedeva ne samo što zabrinjava je li Iljumžinov sposoban upravljati regijom nego i to je li, ako je istina da su ga oteli svemirci, otkrio detalje o svom poslu i državnoj tajni.

Član ruskog parlamenta u pismu Medvedevu iznio je svoju zabrinutost. Lebedev je naveo, pod pretpostavkom da cijela stvar nije samo neslana šala, da je u pitanju povijesni događaj i da Kremlj stoga treba biti obaviješten o tome. U pismu je također upitao postoje li službena pravila što državni dužnosnici trebaju činiti ako s njima kontaktiraju izvanzemaljci, posebno ako ti dužnosnici imaju pristup državnim tajnama, navodi BBC.

Iljumžinov je u televizijskom intervjuu, emitiranom u udarnom terminu, rekao da su ga izvanzemaljci odveli na svemirski brod koji je došao na Zemlju uzeti uzorke. On također tvrdi da ima nekoliko svjedoka. Prije deset godina također je izjavio da su ga oteli izvanzemaljci na putu u Moskvu. Iljumžinov je već 17 godina predsjednik Kalmikije, koja leži na obalama Kaspijskog jezera. Bivšeg biznismena, inače milijunaša, prati reputacija ekscentrika. Kao predsjednik Svjetske šahovske federacije Iljumžinov je potrošio desetke milijuna dolara kako bi pretvorio siromašnu regiju u meku za šahiste, gradnjom cijelog sela za održavanje međunarodnih turnira.

Mobitel za glasače

Iljumžinov je predsjednik Kalmikije postao 1993., u svojoj 31. godini. Prije osam godina dobio je i treći mandat. Tada je tijekom kampanje svakom ovčaru, a u Kalmikiji ih ima priličan broj, obećao 100 dolara i mobitel ako za njega glasuju. Osim šahovskog sela, Iljumžinov je potrošio milijune na gradnju vjerskih objekata ostalih konfesija, iako većinu stanovnika Kalmikije čine budisti. Tako je sagradio katoličku crkvu, sinagogu i džamiju te 22 pravoslavne crkve i 32 budistička hrama.

Ključne riječi

Komentara 1

JS
ja sam gladan
19:54 06.05.2010.

Votka , votka! Nakon votke Žirinovski, evo nova votka Iljumžinov.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije