Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 107
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZBOG SUČELJAVANJA

U ime obitelji očekuje da Radman, Runjić i Alečković podnesu ostavke

Krešimir Planinić
Foto: Boris Ščitar/Večernji list/PIXSELL
1/5
06.11.2015.
u 12:50

"U slučaju da ne podnesu ostavke, tražimo od novog saziva Hrvatskog sabora da razriješi Radmana"

U ime obitelji – projekt Domovina uputilo je otvoreno pismo glavnom ravnatelju HRT-a Goranu Radmanu nakon jučerašnje objave da je vodstvo HRT- a odustalo od sučeljavanja kandidata na parlamentarnim izborima. Izrazili su, kažu, očekivanje da Radman, ravnatelj programa Saša Runjić i rukovoditeljica informativnog medijskog servisa HRT-a Lamija Alečković podnesu ostavke zbog kršenja pravilnika o izborima, etičkog kodeksa, profesionalnih standarda i nanošenja štete HRT-u.

- U slučaju da ne podnesu ostavke, tražimo od novog saziva Hrvatskog sabora da razriješi glavnog ravnatelja HRT-a Radmana - poručili su u priopćenju koje potpisuje Krešimir PlaninićTvrde da je "ovaj posljednji skandal samo dio neprofesionalnog i politički pristranog praćenja izbora".

- HRT je u protekla dva mjeseca – rujan i listopad – jedan jedini put pozvao predstavnike udruge ili stranke U ime obitelji u neku TV ili radio emisiju,  iako se raspravljalo o nizu tema  u kojima je U ime obitelji iznimno aktivna – predizborne koalicije, birači duhovi, preferencijalni glas, migrantska kriza, ekonomsko jačanje i pravna zaštita obitelji, borba protiv korupcije i rad Državnog odvjetništva zbog čega su Nadzorni odbor HRT-a i Programsko vijeće HRT-a u posljednja dva dana dobili više od 3,000 pritužbi pretplatnika HRT-a. Uskraćivanje informacija o važnim temama, ljudima ili događajima zove se cenzura. Davanje medijskog prostora osobama i strankama koje ga ni po kojem profesionalnom kriteriju ne zaslužuju – izborni inženjering - poručili su u priopćenju.

>> ORaH: HRT je otkazao sučeljavanje pod direktivom Zorana Milanovića

>> 'Povucite odluku i organizirajte sučeljavanje na HRT-u'

Komentara 13

ZE
zelina
13:22 06.11.2015.

Još dva dana

Avatar imotska115
imotska115
13:41 06.11.2015.

Nebojse to je gotova stvar, vec oni gledaju gdi ce nakon izbora. Zato su ukinili suceljavanje samo da bi se sa tim potezom ucinili dobrim, a do sada su se rugali javno na HRT-u. svim gradanima HR.

MI
miso
14:14 06.11.2015.

'U ime obitelji očekuje da Radman, Runjić i Alečković podnesu ostavke'. ... I ja također. Žz je najavio danas za 16 h okupljanje kod NSK u blizini HRT-a. Tamo to treba zahtijevati.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije