Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 22
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
izaslanstvo

Reiner i Crnoja primili branitelje u Saboru, evo o čemu su razgovarali

Reiner se sastao s braniteljima
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/14
25.01.2016.
u 14:21

Predsjednik Sabora Željko Reiner primio je u Saboru izaslanstvo hrvatskih branitelja koji prosvjeduju u Savskoj 66, a na sastanku su bili Đuro Glogoški, Josip Klemm i novi ministar branitelja Mijo Crnoja. Glogoški je zahvalio Reineru što ih je tako brzo primio.

– Razgovarali smo o problemima s kojima se susreće braniteljska populacija i članovi njihovih obitelji, o odnosu institucija prema Domovinskom ratu. Izuzetno nam je drago što smo naišli na razumijevanje u Saboru te ministra branitelja i vjerujem da smo na dobrom putu da nađemo rješenje situacije u kojoj se nalazi braniteljska populacija – rekao je Glogoški nakon sastanka u Saboru. Na pitanje znači li to da branitelji idu iz Savske i miču šator, Glogoški odgovara da su na putu da pronađu rješenje.

– Sve ovisi o tome u kojem će smjeru ići naša suradnja, a sad izgleda da ide u dobrom smjeru. Želimo da branitelji imaju svoje mjesto u društvu koje im pripada, a Domovinski rat svoje mjesto u povijesti kao obrambeni – objasnio je Glogoški.

Osvrnuo se i na najave ministra Crnoje o izradi Registra izdajnika.

– Mi imamo mnogo većih problema u braniteljskoj populaciji. Ako za tako nešto postoji potreba, sigurno je da su tu institucije države koje će odraditi svoj posao – kaže Glogoški.

Predsjednik Sabora Željko Reiner nakon sastanka je kazao da su zahtjevi braniteljskih udruga već odavno poznati svima i oni su ih mnogo puta rekli.

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

– Oni se ne svode isključivo na materijalne stvari, one su puno manje. Postoji jedan manji broj branitelja koji su uistinu egzistencijalno ugroženi i naravno da njima treba pomoći. Branitelji su zapravo najviše pogođeni jer se Domovinski rat ne vrednuje na pravi način u našem društvu i ozračje koje postoji ne vrednuje ni ulogu branitelja, pogotovo onih koji su poginuli ili ostali invalidi tijekom borbe za Hrvatsku, za ovo što danas imamo – slobodnu, neovisnu, demokratsku i parlamentarnu Hrvatsku. To ih je najviše smetalo i boljelo – tvrdi Reiner. Na sastanku su zajedno s ministrom i novim predsjednikom Odbora za ratne veterane zaključili da treba riješiti probleme koji muče branitelje.

– Neki se mogu brzo riješiti, za neke trebaju promjene zakona. Ponajviše vremena trebat će za promjenu ozračja u društvu koje se stvaralo dosta dugo i da uistinu Domovinski rat bude shvaćen kao pravi temelj moderne suvremene Hrvatske – vjeruje Reiner.

I on je komentirao Registar izdajnika.

– O tome treba pitati ministra i što to znači. Znači li to registar agresora na Hrvatsku ili nešto drugo, ja ovaj čas na to ne mogu odgovoriti – zaključio je Reiner.

>> Crnoja preuzeo Ministarstvo: Ja želim biti ministar svih branitelja, bez obzira na vjeru i naciju

Komentara 63

Avatar TvojUjko
TvojUjko
14:43 25.01.2016.

Pozdrav Braniteljima, za večinu Hrvata ste vi naša svetinja!

LU
luka1961
15:11 25.01.2016.

trebaju nam pravi zakoni i da se oni provode. Pa nam se nece dogadjat , da svako uzima zakon u svoje ruke. Zakon za sve isti. Bijo on ministar ili obican covjek. Amen

SO
Somelier
15:38 25.01.2016.

Mislim da registar izdajnika ne treba forsirati jer se sve može lustrirati bez registra ali treba obavezno izraditi registar agresora na Hrvatsku.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije