Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 88
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IZLAZNE ANKETE

Prijevremeni izbori u Portugalu: Mediji predviđaju značajan pomak udesno

Portugal holds general election
Foto: PEDRO ROCHA/REUTERS
1/7
10.03.2024.
u 23:14

Bude li prebrojavanje glasova potvrdilo ova predviđanja, formiranje vlade vjerojatno će biti izazov.

Mediji predviđaju značajan pomak Portugala udesno nakon održanih prijevremenih parlamentarnih izbora u nedjelju.  Izlazna anketa koju je provela državna TV postaja RTP, koja se smatra pouzdanom, pokazuje da je konzervativni Demokratski savez (AD) predvođen Luísom Montenegrom pobijedio na izborima i da bi mogao dobiti i do 33 posto glasova.

Socijalističkoj stranci (PS) Pedra Nuna Santosa, koja je na vlasti osam godina, predviđa se drugi rezultat s do 29 posto. Ekstremna desnica Chega (Dosta) popela se s nešto više od 7 posto na prošlim izborima početkom 2022. na sadašnjih 17.

Drugi portugalski mediji, poput novina Público, objavili su slične brojke u večernjim satima. Bude li prebrojavanje glasova potvrdilo ova predviđanja, formiranje vlade vjerojatno će biti izazov.

VEZANI ČLANCI

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije