Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 37
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ministar branitelja

Predrag Matić: Jeremić zloupotrebljava funkciju u UN-u

Predrag Matić, Matić na Soundsetu (1)
Soundset
23.11.2012.
u 16:28

U emisiji se osvrnuo i na objavu registra branitelja koja je najavljena ovaj tjedan rekavši da ga nije strah reakcija te da će pravi branitelji biti ponosni

Ministar branitelja Predrag ''Fred'' Matić gostovao je na Soundsetu, gdje se u Intervjuu tjedna osvrnuo na pomirljivu retoriku generala Gotovine nakon izlaska na slobodu, kojega su neki strani mediji svrstali u kategoriju desničara bliskog crkvi.

– Gotovina je pun samopouzdanja, vojničina od glave do pete, odrješit, oštar, no otkad je izbivao iz Hrvatske postao je staložen, miran, mislim da je u vjeri pronašao utjehu i svoju snagu. Iz riječi koje sad izgovara vidi se mirnoća koja više priliči vjerskim krugovima, nego vojničkim – kazao je Matić za Soundset.

Ministar branitelja u emisiji je komentirao i ispade Vuka Jeremića, predsjedavajućeg Opće skupštine UN-a, rekavši da on zloupotrebljava svoju funkciju u UN-u te da će se to smiriti kad se Srbi malo ispušu. Matić je komentirao i Mišetićevu izjavu u Soundsetu o tome da Gotovina bezbrižno može prijeći granicu i otići u Sarajevo na ćevape rekavši da general u džepu ima pravomoćnu presudu te da je nevin pred cijelim svijetom.

– A to što Srbija pokreće postupak nakon Oluje, ja to pozdravljam jer je i Hrvatskoj u interesu da se dozna što se događalo – kazao je u Intervjuu tjedna na Soundsetu Matić.

U emisiji se osvrnuo i na objavu registra branitelja koja je najavljena ovaj tjedan rekavši da ga nije strah reakcija te da će pravi branitelji biti ponosni.

–  U čestom sam kontaktu s braniteljima, nisam sreo nijednog pravog branitelja koji je protiv objave. To je najčasniji popis koji Hrvatska može objaviti, ali i najsramotniji za one kojima tu nije mjesto – zaključio je na Soundsetu ministar branitelja Matić.

Cijeli članak pročitajte ovdje.

>> Mišetić Jeremiću: Niste moj tip, zastupam samo nevine

>> Ministar Matić o presudi u Haagu: Branitelji će biti dostojanstveni

Komentara 88

OB
-obrisani-
16:43 23.11.2012.

Postovani! A gospodine Maticu sto je sa VJEKOM MARIC??? Zasto ste ga zaboravili? Budete se tako brinuli o Braniteljima kao sto se brinete o Vjeki Maricu i nakon objave popisa Beanitelja ako dodje do tuzbi??? Lijep pozdrav!

VE
Vexans
16:50 23.11.2012.

Svakako treba objaviti registar branitelja.!Tome se treba naj više radovati ministar financija g.Linić jer će se malo pomalo proračun podebljavati.Naši branitelji se ne boje ni čopora vukova a kamo li jednog.

LI
Livi
16:40 23.11.2012.

Ovi nasi ministri sve jedan od drugog tvrdoglaviji i prkosniji. Zar on uistinu misli da netko nece Srbima prodati podatke o svakom hrvatskom branitelju? Kad Srbi i dan - danas misle da smo svi jednako krivi, zar im se time ne nudi dokaz da za svakog optuzenog Srbina oni reciprocno optuze jednog Hrvata. Zar nasi ministri nista nisu naucili iz proslosti kad smo morali zamjenjivati neduzne hrvatske civile za njihove zlocince u Domovinskom ratu? Pitanje se treba postaviti: sto oni uopce zele postici objavom registra svih branitelja? Zar nije pametnije objaviti registar laznih branitelja kojih je sigurno vise bilo nego pravih branitelja? Vidie li oni sto su sada Srbi u stanju uraditi: Vuk Jeremic, Nikolic, Dacic?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije